Bereidingswijze
Butter chicken:
Snij de kip in blokjes
Doe de kip in een bak met de yoghurt, knoflook, gember, alle kruiden en zout.
Laat minimaal 30 minuten tot 1 uur marineren (hoe langer hoe beter)
Zet de pan met wat olie op het vuur.
Bak de kip tot het een kleurtje heeft, hoeft niet gaar, dat komt later.
Haal de kip uit de pan doe de kip in een bak en laat het afkoelen
Butter chicken saus:
Doe de boter in dezelfde panels waar je de kip in hebt gebakken.
Doe de fijn gehakte uien in de pan en zweet ze aan.
Doe nu de knoflook, gember en pepers erbij en bak 1 minuut mee
Doe de komijn, chili poeder, masala, kurkuma en koriander erbij.
Laat dit even bakken zodat de kruiden zich kunnen "openen"
Voeg de tomaten, 300 ml water en zout erbij en laat ongeveer 20 minuten sudderen
Gooi nu alles in een blender en maal dit tot een zijdezachte saus.
Doe dit terug in een pan en laat 46 tot 60 minuten zachtjes pruttelen en inkoken.
Voeg de kip in de pan en laat 10 minuten pruttelen
Voeg de room, suiker en energiek bij het mengsel.
Voeg de boter er in kleine stukjes bij
Als het de juiste dikte heeft dan is de saus klaar, anders meer boter erbij tot de gewenste dikte.
Naan:
Doe de bloem, suiker, gist & zout in een bak en mix dit.
in een aparte bak meng je de yoghurt, olijfolie en 180 ml warm water.
Voeg de natte dingen bij de droge en mix met een vork
Gooi alles op de werkbank met een beetje bloem, en kneden maar.
Te nat ? gooi er nog wat extra bloem bij.
Voelt het deeg wel nat, maar plakt niet meer, dan is het goed
Nu een bak insmeren met wat olijfolie en hier de deeg in leggen en afdekken met folie
Zet de bak op een warme plek voor ongeveer een uur tot het deeg gerezen is.
Gooi wat bloem op je werkbank.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm broodjes met een deegroller.
De broodje zijn ovaal en 3 mm dik.
Bak de naan goudbruin een pan met een beetje olie (ieder kant ongeveer 3 minuten)
Smeer de naan in met een beetje boter.
Snij de kip in blokjes
Doe de kip in een bak met de yoghurt, knoflook, gember, alle kruiden en zout.
Laat minimaal 30 minuten tot 1 uur marineren (hoe langer hoe beter)
Zet de pan met wat olie op het vuur.
Bak de kip tot het een kleurtje heeft, hoeft niet gaar, dat komt later.
Haal de kip uit de pan doe de kip in een bak en laat het afkoelen
Butter chicken saus:
Doe de boter in dezelfde panels waar je de kip in hebt gebakken.
Doe de fijn gehakte uien in de pan en zweet ze aan.
Doe nu de knoflook, gember en pepers erbij en bak 1 minuut mee
Doe de komijn, chili poeder, masala, kurkuma en koriander erbij.
Laat dit even bakken zodat de kruiden zich kunnen "openen"
Voeg de tomaten, 300 ml water en zout erbij en laat ongeveer 20 minuten sudderen
Gooi nu alles in een blender en maal dit tot een zijdezachte saus.
Doe dit terug in een pan en laat 46 tot 60 minuten zachtjes pruttelen en inkoken.
Voeg de kip in de pan en laat 10 minuten pruttelen
Voeg de room, suiker en energiek bij het mengsel.
Voeg de boter er in kleine stukjes bij
Als het de juiste dikte heeft dan is de saus klaar, anders meer boter erbij tot de gewenste dikte.
Naan:
Doe de bloem, suiker, gist & zout in een bak en mix dit.
in een aparte bak meng je de yoghurt, olijfolie en 180 ml warm water.
Voeg de natte dingen bij de droge en mix met een vork
Gooi alles op de werkbank met een beetje bloem, en kneden maar.
Te nat ? gooi er nog wat extra bloem bij.
Voelt het deeg wel nat, maar plakt niet meer, dan is het goed
Nu een bak insmeren met wat olijfolie en hier de deeg in leggen en afdekken met folie
Zet de bak op een warme plek voor ongeveer een uur tot het deeg gerezen is.
Gooi wat bloem op je werkbank.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm broodjes met een deegroller.
De broodje zijn ovaal en 3 mm dik.
Bak de naan goudbruin een pan met een beetje olie (ieder kant ongeveer 3 minuten)
Smeer de naan in met een beetje boter.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zalige kip, niet te kruidig of te pittig.
Ingrediƫnten
Voor de butterchicken:
700 gram kippendijen.
125 gram yoghurt
2 teentjes knoflook
3 cm gember geraspt
2 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl chili poeder
1 tl zout.
Butterchicken saus:
2 el boter
2 el olie
2 uien
2 rode pepers
4 tenen knoflook
3 cm gember
1,5 tl komijnpoeder
1,5 tl chili poeder
1,5 tl garam masala
1 tl korianderpoeder.
2 tl kurkuma
400 gr gezeefde tomaat.
1,5 tl zout
300 ml slagroom
2 tl suiker
1 tl fenergiek
100 gr ongezouten boter
cerse koriander/peterselie
300 ml water.
Naan:
250 gr bloem ( 6 el extra)
3 tl suiker
1,5 tl instant gist
1 tl zout
3 el yoghurt
2 el olijfolie
160 ml warm water (38 graden)
2 el boter om de naan te smeren.
700 gram kippendijen.
125 gram yoghurt
2 teentjes knoflook
3 cm gember geraspt
2 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl chili poeder
1 tl zout.
Butterchicken saus:
2 el boter
2 el olie
2 uien
2 rode pepers
4 tenen knoflook
3 cm gember
1,5 tl komijnpoeder
1,5 tl chili poeder
1,5 tl garam masala
1 tl korianderpoeder.
2 tl kurkuma
400 gr gezeefde tomaat.
1,5 tl zout
300 ml slagroom
2 tl suiker
1 tl fenergiek
100 gr ongezouten boter
cerse koriander/peterselie
300 ml water.
Naan:
250 gr bloem ( 6 el extra)
3 tl suiker
1,5 tl instant gist
1 tl zout
3 el yoghurt
2 el olijfolie
160 ml warm water (38 graden)
2 el boter om de naan te smeren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan met dikke bodem, blender, deegroller
Leuke tips
Je kan de naan ook insmeren met wat kruidenboter natuurlijk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494029
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Eten met Nick
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht