Armoricaine saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/23/2022 - 22:51
Bereidingswijze
Kook de kreeftenfond in tot de helft.
Fruit de ui en look aan in de olijfolie , voeg de tomaten toe , de witte wijn en de ingekookte kreeftenfond.
Kook zachtjes gedurende 5 minuten en kruid met zout en cayennepeper.
Voeg de dragon toe en roer de koude boter onder de saus.
Afbeelding
Armoricaine saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sauce Américaine is een recept uit de klassieke Franse keuken met gesnipperde uien , tomaten , witte wijn , cognac , zout , cayennepeper , boter en visbouillon. Het wordt soms ten onrechte saus armoricaine genoemd , maar in feite is de saus uitgevonden door een kok uit Site , Hérault (Frankrijk) , die in de Verenigde Staten had gewerkt.
Ingrediënten
800 ml kreeftenfond
2 teentjes fijngesneden look
50 g gehakte dragon
50 g koude boter
2 grote tomaten , gepeld zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
1 grote fijngesneden ui
1 scheutje olijfolie
zout en cayennepeper
Hulpmiddelen & keukengerei
sauspan
stoofpotje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494024
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003