Bereidingswijze
Fruit de ui en de spekjes aan in de boter.
Voeg het paprika poeder toe en het fijngehakte teentje look.
Blus met de gevogeltefond en de room en kook in tot gewenste dikte.
Kruid af met peper en zout , voeg de zure room toe en meng goed.
Voeg het paprika poeder toe en het fijngehakte teentje look.
Blus met de gevogeltefond en de room en kook in tot gewenste dikte.
Kruid af met peper en zout , voeg de zure room toe en meng goed.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een warme Hongaarse paprikasaus , voorheen zigeunersaus , is heerlijk bij gegrilde worst en voor over de schnitzel.
Ingrediƫnten
400 ml gevogeltefond
1 gesnipperde ui
1 teentje fijngehakte look
50 g gerookt spek in blokjes
1 tl paprikapoeder
100 ml room
100 g zure room
20 g boter
peper en zout
1 gesnipperde ui
1 teentje fijngehakte look
50 g gerookt spek in blokjes
1 tl paprikapoeder
100 ml room
100 g zure room
20 g boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
sauspan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494022
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht