Bereidingswijze
Doe de sjalotjes samen met de witte wijn , wijnazijn en het citroensap in een sauspan.
Voeg het gevogeltefond en de kalfsfond bij.
Doe ruim dragon bij en ook wat kervel , tijm en een beetje laurier.
Laat deze basis voor gastrique tot de helft inkoken en passeer ze daarna door de puntzeef.
Laat de gastrique afkoelen en giet de gastrique over in een fles.
Je kan de fles met gastrique bewaren op een koele plaats.
Voeg het gevogeltefond en de kalfsfond bij.
Doe ruim dragon bij en ook wat kervel , tijm en een beetje laurier.
Laat deze basis voor gastrique tot de helft inkoken en passeer ze daarna door de puntzeef.
Laat de gastrique afkoelen en giet de gastrique over in een fles.
Je kan de fles met gastrique bewaren op een koele plaats.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gastrique is een ingemaakte basis saus die verwerkt kan worden in andere sauzen als biernaise , hollandaise of beurre blanc.
Ingrediƫnten
4 gehakte sjalotjes
1/2 l witte wijn
sap van 1 citroen
1 dl witte wijnazijn
400 ml gevogeltefond
400 ml kalfsfond
verse dragon en kervel
kruidenbosje
peperbollen en zout
1/2 l witte wijn
sap van 1 citroen
1 dl witte wijnazijn
400 ml gevogeltefond
400 ml kalfsfond
verse dragon en kervel
kruidenbosje
peperbollen en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
sauspan
puntzeef
glazen fles met dop
puntzeef
glazen fles met dop
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494021
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht