Texas Tamale Pie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/23/2022 - 13:58
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 ° C
-Spuit een braadpan in met kookspray of wat olie . Het blijft aan je pan plakken als je het niet doet!
-Bak rundergehakt in een koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin is.
-roer poblano-pepers, maïs, zout, salsa, oregano, enchilada-saus en chipotle-poeder erdoor; bak en roer tot het rundvlees kruimelig is en niet meer roze, ongeveer 10 minuten. Het ziet er vloeibaar uit, en dat is oké, het maïsbrood zal het tijdens het bakken opnemen.
-Meng beide pakken maïsbroodmix in een grote kom met 2 eieren, de melk en bruine suiker. Klop om te mengen
-Verdeel 1/2 van het bereide maïsbroodmengsel over de bodem van de voorbereide ovenschaal. Strooi 1/2 van beide kazen over het maïsbroodmengsel en giet het rundvleesmengsel eroverheen.
-Schep de andere 1/2 van de maïsbroodmix op het vlees en verdeel het voorzichtig met een lepel over de bovenkant, laat ongeveer een halve centimeter van de randen van de pan. Bestrooi vervolgens met de rest van de geraspte kaas.
-Bedek met folie en bak in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 50-60 minuten.
Afbeelding
Texas Tamale Pie
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kerst Klassieker uit Texas 
Ingrediënten
1 kg mager rundergehakt
400 g in blokjes gesneden poblano-paprika's ( 2 groene paprika's)
230 g bevroren maïs, ontdooid
1 pot salsa (Pace Picante is mijn favoriet voor dit gerecht) = 450 cl
1/2 blikje rode enchiladasaus = circa 140 g
2 dozen droge maïsbroodmix = circa 240 g (Jiffy is mijn favoriet voor dit gerecht)
2 grote eieren
16 cl volle melk
100 g geraspte Sharp Cheddar-kaas
100 g geraspte Monterey Jack-kaas
1 theelepel zout
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gemalen gedroogde chipotle peper
1 eetlepel bruine suiker
bak spray of olie om de ovenschotel in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494016
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Laura
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester