Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap.
Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op de laagste stand tot een witte crème.
Voeg de rest van de poedersuiker toe.
Klop eventueel met de hand als het te zwaar is voor de mixer.
Zet afgedekt apart.
Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes aan tot een lange deeglap.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee.
Strijk een dun laagje cranberrycompote over de roomkaas.
Rol het deeg vanaf de korte kant weer op en leg 20 minuten in de diepvries om op te stijven.
Snijd het deeg in 6 gelijke plakken en leg op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Vul de spuitzak (met een kleine spuitmond) met het glazuur.
Voeg als het glazuur te dik is druppel voor druppel wat water toe.
Verdeel het glazuur in strepen over de wat afgekoelde cranberry rolls.
Klop voor het glazuur het eiwit met het citroensap.
Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op de laagste stand tot een witte crème.
Voeg de rest van de poedersuiker toe.
Klop eventueel met de hand als het te zwaar is voor de mixer.
Zet afgedekt apart.
Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes aan tot een lange deeglap.
Meng de roomkaas met de poedersuiker en bestrijk het deeg ermee.
Strijk een dun laagje cranberrycompote over de roomkaas.
Rol het deeg vanaf de korte kant weer op en leg 20 minuten in de diepvries om op te stijven.
Snijd het deeg in 6 gelijke plakken en leg op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Vul de spuitzak (met een kleine spuitmond) met het glazuur.
Voeg als het glazuur te dik is druppel voor druppel wat water toe.
Verdeel het glazuur in strepen over de wat afgekoelde cranberry rolls.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze cranberry rolls maken je ontbijt of brunch compleet! Met die zelfgemaakte royal icing eroverheen wordt het een feestje op tafel.
Ingrediënten
1 blik croissantdeeg
125 gram roomkaas
2 eetlepels poedersuiker
6 eetlepels cranberrycompote
voor het glazuur
1 eiwit
1 eetlepel citroensap
300 gram poedersuiker (gezeefd)
125 gram roomkaas
2 eetlepels poedersuiker
6 eetlepels cranberrycompote
voor het glazuur
1 eiwit
1 eetlepel citroensap
300 gram poedersuiker (gezeefd)
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat met bakpapier
spuitzak
spuitzak
Leuke tips
Een royal icing is een glazuur gemaakt met eiwit. Hierdoor droogt dit glazuur sneller, wordt het iets harder en kun je mooie strakke strepen maken. Gebruik je toch liever geen rauw eiwit? Voeg dan beetje bij beetje druppels citroensap of water toe aan de poedersuiker. Roer stevig tot een dik en glanzend glazuur.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494012
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht