Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de uien op middelhoge stand lichtbruin.
Voeg de spinazie toe (eventueel in 2 delen als de pan niet groot genoeg is).
Bak afgedekt 2-3 minuten, tot de spinazie is geslonken.
Roer af en toe door.
Voeg de knoflook toe en bak zonder deksel op de pan verder, tot het mees- te vocht is verdampt.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten.
Giet de wijn of bouillon erbij, breng aan de kook en roer 3-4 minuten door.
Giet de room en nootmuskaat erbij en breng op een lage stand aan de kook.
Schep in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Verhit de rest van de olijfolie op middelhoge stand, voeg de panko toe en bak het broodkruim goudbruin.
Schep in een kom en meng met de kaas.
Bestrooi de spinazie-schotel hiermee en gratineer circa 25 minuten in de oven.
Voeg de spinazie toe (eventueel in 2 delen als de pan niet groot genoeg is).
Bak afgedekt 2-3 minuten, tot de spinazie is geslonken.
Roer af en toe door.
Voeg de knoflook toe en bak zonder deksel op de pan verder, tot het mees- te vocht is verdampt.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten.
Giet de wijn of bouillon erbij, breng aan de kook en roer 3-4 minuten door.
Giet de room en nootmuskaat erbij en breng op een lage stand aan de kook.
Schep in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Verhit de rest van de olijfolie op middelhoge stand, voeg de panko toe en bak het broodkruim goudbruin.
Schep in een kom en meng met de kaas.
Bestrooi de spinazie-schotel hiermee en gratineer circa 25 minuten in de oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een snel ovenrecept? Deze spinaziegratin zet je in 10 minuten in de oven. Dit ovenrecept is ook hartstikke kidsproof. Heerlijk, zo'n schaal vol om samen te delen.
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 uien (in dunne ringen)
400 gram spinazie (panklaar)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel bloem
100 milliliter witte wijn of
100 milliliter groentebouillon
200 milliliter slagroom
0.5 theelepel nootmuskaat
25 gram panko of
25 gram broodkruim
20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 uien (in dunne ringen)
400 gram spinazie (panklaar)
3 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel bloem
100 milliliter witte wijn of
100 milliliter groentebouillon
200 milliliter slagroom
0.5 theelepel nootmuskaat
25 gram panko of
25 gram broodkruim
20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Leuke tips
Gebruik groentebouillon in plaats van witte wijn voor een gezelschap met kinderen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494010
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht