Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien in circa 8 minuten lichtbruin en zacht.
Voeg de suiker en de helft van het karwijzaad toe en bak de uien goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg, ter grootte van het deegplakje.
Bestrijk met ei en bestrooi de randen met de rest van het karwijzaad.
Leg de uien in het midden van het bladerdeeg en strijk uit tot aan het karwijzaad.
Verkruimel de helft van de kaas erover en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Meng de rucola met de balsamicoazijn en verdeel over de taartjes.
Verkruimel de rest van de kaas erover en serveer direct.
Voeg de suiker en de helft van het karwijzaad toe en bak de uien goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg, ter grootte van het deegplakje.
Bestrijk met ei en bestrooi de randen met de rest van het karwijzaad.
Leg de uien in het midden van het bladerdeeg en strijk uit tot aan het karwijzaad.
Verkruimel de helft van de kaas erover en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Meng de rucola met de balsamicoazijn en verdeel over de taartjes.
Verkruimel de rest van de kaas erover en serveer direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijgerecht hoort erbij! Maar maak het jezelf niet te moeilijk. Probeer deze vegetarische hartige taartjes eens. Speciaal voor de kaasliefhebbers met roquefort!
Ingrediënten
1 eetlepel boter
2 uien (in halve ringen)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels karwijzaad of
2 eetlepels komijnzaadjes
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 ei (losgeklopt)
circa 75 gram roquefort of
circa 75 gram blauwe kazen (naar keuze)
30 gram rucola
1 eetlepel balsamicoazijn
2 uien (in halve ringen)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels karwijzaad of
2 eetlepels komijnzaadjes
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 ei (losgeklopt)
circa 75 gram roquefort of
circa 75 gram blauwe kazen (naar keuze)
30 gram rucola
1 eetlepel balsamicoazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat met bakpapier
Leuke tips
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494009
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht