Spaghetti alla cacciatore

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/22/2022 - 16:59
Bereidingswijze
Kook de spaghetti beetgaar.
Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan.
Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet en bak 1 minuut mee.
Voeg de kip, champignons en paprika toe en bak circa 5 minuten op een hoge stand.
Voeg de rozemarijn, tomatensaus en olijven toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat nog 5 minuten pruttelen.
Serveer de spaghetti met de kip en tomatensaus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cacciatore betekent jager in het Italiaans en wordt daarom ook wel gemaakt met konijn in plaats van kip. De kruidige pastasaus met tomaat, ui en paprika worden gestoofd en is echt Italiaans comfort food!
Ingrediënten
300 gram spaghetti
250 gram spekblokjes
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
350 gram kipdijfilets (in blokjes)
400 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
1 paprika (in blokjes)
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
350 gram gezeefde tomaten
0.5 potje zwarte olijf
Leuke tips
Deze spaghetti alla cacciatore met een kruidige pastasaus waarin kip, tomaat, ui en paprika worden gestoofd is echt Italiaans comfort food. ‘
Cacciatore' betekent jager in het Italiaans, deze pasta wordt daarom soms ook met konijn in plaats van kip gemaakt. Heb je iets meer tijd, laat de saus dan wat langer pruttelen.
Zo trekken alle smaken nog beter in.
Of bereid al van tevoren, dan hoef je de saus alleen nog maar op te warmen. Kook de spaghetti wel pas vlak voordat je gaat eten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494008
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Janine58