Bereidingswijze
Verdeel de sla over 4 borden.
Besprenkel de peer met de helft van het citroensap.
Meng 4 eetlepels olijfolie met de rest van het citroensap en de pesto tot een dressing en houd apart.
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
Leg de peer, druiven, venkel, tomaat, bonen, mozzarella en amandelen op de salade.
Besprenkel met de dressing.
Besprenkel de peer met de helft van het citroensap.
Meng 4 eetlepels olijfolie met de rest van het citroensap en de pesto tot een dressing en houd apart.
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
Leg de peer, druiven, venkel, tomaat, bonen, mozzarella en amandelen op de salade.
Besprenkel met de dressing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk, zo'n zomerse salade. Perfect als lichte avondmaaltijd of lunch. Met deze salade breng je de Italiaanse sferen naar jouw achtertuin.
Ingrediƫnten
150 gram gemengde sla
3 handperen (in dunne plakjes)
2 citroenen (sap)
olijfolie
2 eetlepels pesto
75 gram blanke amandelen
200 gram pitloze witte druiven (gehalveerd)
1 venkelknol (gehalveerd, in dunne plakken geschaafd)
3 trostomaten (in partjes)
300 gram cannellinibonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
150 gram mozzarella (in plakjes)
3 handperen (in dunne plakjes)
2 citroenen (sap)
olijfolie
2 eetlepels pesto
75 gram blanke amandelen
200 gram pitloze witte druiven (gehalveerd)
1 venkelknol (gehalveerd, in dunne plakken geschaafd)
3 trostomaten (in partjes)
300 gram cannellinibonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
150 gram mozzarella (in plakjes)
Leuke tips
Breid de Italiaanse salade met peer, mozzarella en pestodressing uit met olijven.
Vervang de cannellinibonen in deze Italiaanse salade met peer door linzen.
Vervang de cannellinibonen in deze Italiaanse salade met peer door linzen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1494005
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht