Bereidingswijze
Verhit de olie en boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten mee.
Kook intussen de penne beetgaar in water met zout.
Voeg de ham en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus.
Laat niet koken.
Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookwater.
Roer 1-2 eetlepels van het kookwater door de mascarponesaus en breng op smaak met zout en peper.
Meng de penne erdoor, schep in diepe borden en bestrooi met de tijm.
Maal nog wat peper erover.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten mee.
Kook intussen de penne beetgaar in water met zout.
Voeg de ham en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus.
Laat niet koken.
Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookwater.
Roer 1-2 eetlepels van het kookwater door de mascarponesaus en breng op smaak met zout en peper.
Meng de penne erdoor, schep in diepe borden en bestrooi met de tijm.
Maal nog wat peper erover.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Korte pastasoorten, zoals penne, gaan perfect samen met stevige sauzen, zoals deze romige paddenstoelensaus. Iedere hap die je neemt bestaat uit de juiste verhouding saus en pasta!
Ingrediƫnten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel boter
1 sjalot (gesnipperd) of
1 kleine ui (gesnipperd)
300 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
300 gram penne
150 gram gekookte ham (in stukjes)
100 gram mascarpone
4 takjes tijm (gerist)
1 eetlepel boter
1 sjalot (gesnipperd) of
1 kleine ui (gesnipperd)
300 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
300 gram penne
150 gram gekookte ham (in stukjes)
100 gram mascarpone
4 takjes tijm (gerist)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494004
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht