Bereidingswijze
Breng een pan met een laagje water aan de kook.
Neem een glazen of metalen kom die goed op de pan past en klop hierin de eidooiers, het ei en de poedersuiker met een garde tot een lichtgele crème.
Zet deze kom op de pan en zet de warmtebron direct laag.
Het water mag de kom niet raken. Klop 5-8 minuten tot de eiercrème dikker wordt.
Voeg citroenrasp en -sap toe en klop nog enkele minuten door.
De zabaglione is klaar wanneer je een streep kunt trekken door de crème over de bolle kant van een lepel.
Verkruimel de koekjes grof, verdeel over glaasjes en schep de warme zabaglione erop.
Spuit een toef slagroom erop.
Neem een glazen of metalen kom die goed op de pan past en klop hierin de eidooiers, het ei en de poedersuiker met een garde tot een lichtgele crème.
Zet deze kom op de pan en zet de warmtebron direct laag.
Het water mag de kom niet raken. Klop 5-8 minuten tot de eiercrème dikker wordt.
Voeg citroenrasp en -sap toe en klop nog enkele minuten door.
De zabaglione is klaar wanneer je een streep kunt trekken door de crème over de bolle kant van een lepel.
Verkruimel de koekjes grof, verdeel over glaasjes en schep de warme zabaglione erop.
Spuit een toef slagroom erop.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Denk je aan Italië, dan denk je aan citroenen. Het Italiaanse klimaat is perfect voor de citroen! Met deze dolce lijkt het net alsof je op een zwoele zomeravond in een Italiaans stadje bent beland.
Ingrediënten
4 eidooiers
1 ei
100 gram poedersuiker
1 citroen (rasp en sap)
amandelcantuccini
slagroom uit spuitbus (om te garneren)
1 ei
100 gram poedersuiker
1 citroen (rasp en sap)
amandelcantuccini
slagroom uit spuitbus (om te garneren)
Leuke tips
Serveer de koekjes apart bij deze citroen zabaglione en laat de slagroom weg.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494003
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht