Bereidingswijze
Schraap het merg uit het vanillestokje.
Klop de ricotta los met het vanillemerg.
Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Spatel de slagroom met de sinaasappelrasp, -sap, helft van de honing en de helft van de tijm door de ricotta. Schep deze mousse in glazen of schaaltjes.
Verdeel de rest van de tijm erover en besprenkel met de overige honing.
Klop de ricotta los met het vanillemerg.
Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Spatel de slagroom met de sinaasappelrasp, -sap, helft van de honing en de helft van de tijm door de ricotta. Schep deze mousse in glazen of schaaltjes.
Verdeel de rest van de tijm erover en besprenkel met de overige honing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met een paar ingrediƫnten maak jij deze Italiaanse dolce helemaal zelf.
Ingrediƫnten
1 vanillestokje (opengesneden)
250 gram ricotta
125 milliliter slagroom
1 eetlepel suiker
1 sinaasappel (rasp en sap)
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm
250 gram ricotta
125 milliliter slagroom
1 eetlepel suiker
1 sinaasappel (rasp en sap)
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm
Leuke tips
Vervang in deze sinaasappel-ricottamousse de ricotta ook eens door mascarpone of volle kwark.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494000
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht