Bereidingswijze
Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk de pan met olie.
Rooster hierin de plakken courgette om en om bruin.
Bekleed intussen de bakplaat met het taartdeeg.
Laat de plakjes iets overlappen en druk de randen goed op elkaar.
Vouw de buitenste randen van het deeg 1 cm om naar binnen, zodat een verdikte rand ontstaat.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei los met de mascarpone en breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel over het deeg.
Verdeel de courgette erover en bestrooi met peper.
Verdeel de gorgonzola en walnoten erover en bak de taart circa 25 minuten in het midden van de oven.
Laat een beetje afkoelen en snijd de plaattaart dan in stukken.
Rooster hierin de plakken courgette om en om bruin.
Bekleed intussen de bakplaat met het taartdeeg.
Laat de plakjes iets overlappen en druk de randen goed op elkaar.
Vouw de buitenste randen van het deeg 1 cm om naar binnen, zodat een verdikte rand ontstaat.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei los met de mascarpone en breng op smaak met zout en peper.
Giet dit mengsel over het deeg.
Verdeel de courgette erover en bestrooi met peper.
Verdeel de gorgonzola en walnoten erover en bak de taart circa 25 minuten in het midden van de oven.
Laat een beetje afkoelen en snijd de plaattaart dan in stukken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De plaattaart is de ideale snack tijdens de borrel
Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 courgette
10 plakken hartige taartdeeg (ontdooid)
1 ei
100 gram mascarpone
200 gram gorgonzola
25 gram walnoten
1 courgette
10 plakken hartige taartdeeg (ontdooid)
1 ei
100 gram mascarpone
200 gram gorgonzola
25 gram walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
grillpan
bakplaat (ingevet)
bakplaat (ingevet)
Leuke tips
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493999
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht