Bereidingswijze
Rooster alle noten en pitten in een droge, hete koekenpan.
Meng daarna met de dadels, rozijnen, vijgen, cranberry's, stemgember, specerijen, cacao en bloem.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng de suiker, honing en 3 eetlepels water aan de kook en roer op middelhoge stand tot de suiker is gesmolten.
Voeg het noten-vruchtenmengsel toe en roer snel en stevig om goed te mengen.
Druk plat in de bakvorm en bak circa 35 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Snijd voor het serveren in stukken of dunne plakjes.
Meng daarna met de dadels, rozijnen, vijgen, cranberry's, stemgember, specerijen, cacao en bloem.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng de suiker, honing en 3 eetlepels water aan de kook en roer op middelhoge stand tot de suiker is gesmolten.
Voeg het noten-vruchtenmengsel toe en roer snel en stevig om goed te mengen.
Druk plat in de bakvorm en bak circa 35 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Snijd voor het serveren in stukken of dunne plakjes.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
panforte betekent sterk brood in het Italiaans. Neem er maar een klein stukje per keer van, lekker bij de koffie.
Maar panforte is ook geschikt als afsluiter van een diner bij een glas dessertwijn of serveer dunne plakjes als onderdeel van een goedgevulde kaasplank.
Maar panforte is ook geschikt als afsluiter van een diner bij een glas dessertwijn of serveer dunne plakjes als onderdeel van een goedgevulde kaasplank.
Ingrediënten
100 gram amandelen
75 gram walnoten
25 gram pijnboompitten
100 gram pompoenpitten
100 gram dadels (grof gehakt)
50 gram rozijnen
50 gram gedroogde vijgen (grof gehakt)
50 gram gedroogde cranberry's
1 eetlepel stemgember (grof gehakt)
0.5 theelepel kaneelpoeder
0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
0.5 theelepel zwarte peper
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram bloem
150 gram suiker
125 gram honing
poedersuiker (om te bestuiven)
75 gram walnoten
25 gram pijnboompitten
100 gram pompoenpitten
100 gram dadels (grof gehakt)
50 gram rozijnen
50 gram gedroogde vijgen (grof gehakt)
50 gram gedroogde cranberry's
1 eetlepel stemgember (grof gehakt)
0.5 theelepel kaneelpoeder
0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
0.5 theelepel zwarte peper
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram bloem
150 gram suiker
125 gram honing
poedersuiker (om te bestuiven)
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm met losse bodem
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493997
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht