Bereidingswijze
Zie kookvideo op YouTube
- draai de boter smeuig
- bijna alle suiker erbij (haal er 2 theelepels uit voor in het eiwit later)
- goed gemixt? Dan vanille extract en eierdooiers o]een voor een erbij
- bloem, zout en citroensap
- goed gemixt? Dan rustig melk en citroensap erbij (het blijft waterig)
Schenk alles in een andere kom
- oven op 160 graden voorverwarmen
- eiwitten mixen tot je bubbels ziet
- baksoda erbij en mixen tot ‘zachte pieken'
- suiker er rustig bij en nog even doormixen
Spatel eiwit door de eerste beslag
Schenk in de ovenschaal, of 6 kommetjes - ze rijden heel licht
Kook water en vul de grotere bak met water.
Alles onder water blijft pudding, het bovenste deel wordt spongecake
40 min in oven tot lichtbruin
Serveer lauwwarm of koud
In koeling afgedekt 2 dagen houdbaar - ff opwarmen in magnetron
- draai de boter smeuig
- bijna alle suiker erbij (haal er 2 theelepels uit voor in het eiwit later)
- goed gemixt? Dan vanille extract en eierdooiers o]een voor een erbij
- bloem, zout en citroensap
- goed gemixt? Dan rustig melk en citroensap erbij (het blijft waterig)
Schenk alles in een andere kom
- oven op 160 graden voorverwarmen
- eiwitten mixen tot je bubbels ziet
- baksoda erbij en mixen tot ‘zachte pieken'
- suiker er rustig bij en nog even doormixen
Spatel eiwit door de eerste beslag
Schenk in de ovenschaal, of 6 kommetjes - ze rijden heel licht
Kook water en vul de grotere bak met water.
Alles onder water blijft pudding, het bovenste deel wordt spongecake
40 min in oven tot lichtbruin
Serveer lauwwarm of koud
In koeling afgedekt 2 dagen houdbaar - ff opwarmen in magnetron
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Buurvrouw heeft de ingredienten bewerkt naar NL maten en het is heeeeerlijk!
Ingrediënten
200 g fijne suiker
50 gr roomboter op kamertemperatuur
3 grote eieren - gescheiden
40 gr bloem
1 tl vanille extract
1 tl citroenrasp
80 ml citroensap
250 ml halfvolle melk
1/4 tl zout
1/8 tl baking soda
50 gr roomboter op kamertemperatuur
3 grote eieren - gescheiden
40 gr bloem
1 tl vanille extract
1 tl citroenrasp
80 ml citroensap
250 ml halfvolle melk
1/4 tl zout
1/8 tl baking soda
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
twee ovenschalen die in elkaar passen
twee ovenschalen die in elkaar passen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493994
Homepage ID
2964207
Teller
0
Bron
Via joyofbaking.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht