Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snij in ringen. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de knoflook.
2 Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig. Beboter een ovenschaal, wrijf in met knoflook, leg eerst een laag aardappelschijfjes, dan de ui en de ansjovis. Eindig met een laag aardappel. Meng de room met de melk, kruid met tijm en peper, giet over de schotel.
3 Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Laat 40 minuten garen in de oven.
4 Maak de topping: meng in een kom de tijmblaadjes, de kaas, de cornflakes en gesmolten boter. Haal de folie van de gratin, doe het kaas-cornflakesmengsel erover en laat nog 10 à 15 minuten garen tot de gratin een mooie gouden korst heeft.
2 Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig. Beboter een ovenschaal, wrijf in met knoflook, leg eerst een laag aardappelschijfjes, dan de ui en de ansjovis. Eindig met een laag aardappel. Meng de room met de melk, kruid met tijm en peper, giet over de schotel.
3 Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Laat 40 minuten garen in de oven.
4 Maak de topping: meng in een kom de tijmblaadjes, de kaas, de cornflakes en gesmolten boter. Haal de folie van de gratin, doe het kaas-cornflakesmengsel erover en laat nog 10 à 15 minuten garen tot de gratin een mooie gouden korst heeft.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gratin met een crunchy bedekking
Ingrediënten
vastkokende aardappelen 700 g
ansjovis 100 g
uien 2
knoflook teentjes 2
tijm (enkel de blaadjes) 3 takjes
melk 150 ml
room 150 ml
boter
peper
Voor de topping :
3 ijm takjes
100 g cheddar (geraspt)
50 g cornflakes (ongesuikerd)50 g
2 el gesmolten boter
ansjovis 100 g
uien 2
knoflook teentjes 2
tijm (enkel de blaadjes) 3 takjes
melk 150 ml
room 150 ml
boter
peper
Voor de topping :
3 ijm takjes
100 g cheddar (geraspt)
50 g cornflakes (ongesuikerd)50 g
2 el gesmolten boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493991
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch