Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de pompoen,( schillen hoeft niet) ,ontdoe hem van pitten en steelaanzet, snijdt hem in blokjes, doe in de pan met een laagje water en breng aan de kook, laat 15 minuten koken.
- Smelt intussen een klontje boter in een middelgrote braadpan, bak de knoflook en de gesnipperde ui 2 minuten
- Prak de plantaardige balletjes met een vork en voeg ze toe aan de ui en de knoflook, bak nog 2 minuten, onder voordurend roeren, voeg de port, kruidnagel, nootmuskaat en de gesnipperde Chinese kool toe, roer alles door elkaar, zet het vuur laag, laat max.10 minuten sudderen.
- Giet de gekookte pompoen af, pureer met de stamper de zacht gekookte blokjes pompoen samen met een dessertlepel mosterd en een flinke draai van de pepermolen, niet te lang doorstampen.
- Pel de bananen, halveer ze in de lengte en bedek de bodem van de ovenschaal met de vier bananenhelften
- Schep daarbovenop een laag met het ui-koolmengsel uit de braadpan, schep daarbovenop de pompoenpuree,, strijk glad met een vork en bedek alles met de geraspte kaas
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten.
- Halveer de pompoen,( schillen hoeft niet) ,ontdoe hem van pitten en steelaanzet, snijdt hem in blokjes, doe in de pan met een laagje water en breng aan de kook, laat 15 minuten koken.
- Smelt intussen een klontje boter in een middelgrote braadpan, bak de knoflook en de gesnipperde ui 2 minuten
- Prak de plantaardige balletjes met een vork en voeg ze toe aan de ui en de knoflook, bak nog 2 minuten, onder voordurend roeren, voeg de port, kruidnagel, nootmuskaat en de gesnipperde Chinese kool toe, roer alles door elkaar, zet het vuur laag, laat max.10 minuten sudderen.
- Giet de gekookte pompoen af, pureer met de stamper de zacht gekookte blokjes pompoen samen met een dessertlepel mosterd en een flinke draai van de pepermolen, niet te lang doorstampen.
- Pel de bananen, halveer ze in de lengte en bedek de bodem van de ovenschaal met de vier bananenhelften
- Schep daarbovenop een laag met het ui-koolmengsel uit de braadpan, schep daarbovenop de pompoenpuree,, strijk glad met een vork en bedek alles met de geraspte kaas
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is een lekkere winterse ovenschotel met een combinatie van zoete en hartige smaken. Zout is niet nodig. Wie het vlees niet kan missen, kan de plantaardige balletjes vervangen door gehakt. Kan ook met witte kool of prei gemaakt worden.
Ingrediënten
2 bananen
1 middelgrote oranje pompoen, in blokjes
De helft van een Chinese kool, gesnipperd
1 middelgrote ui, gesnipperd
6 plantaardige balletjes van Vivera (100 gram)
1 glas rode port
50 gr geraspte belegen kaas
1 teentje knoflook, klein gesnipperd
1 theelepel nootmuskaat
1 mespuntje kruidnagelpoeder
1 dessertlepel mosterd
1 klontje boter
peper uit de molen
1 middelgrote oranje pompoen, in blokjes
De helft van een Chinese kool, gesnipperd
1 middelgrote ui, gesnipperd
6 plantaardige balletjes van Vivera (100 gram)
1 glas rode port
50 gr geraspte belegen kaas
1 teentje knoflook, klein gesnipperd
1 theelepel nootmuskaat
1 mespuntje kruidnagelpoeder
1 dessertlepel mosterd
1 klontje boter
peper uit de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, ovenschaal, pan, pureestamper
Leuke tips
Serveer met een groene salade. Voor een nog lekkerder smaak bak ik vaak een gesnipperd blokje dulce de membrillo (kweepeerpasta) mee met de Chinese kool. Maar die heeft niet iedereen in voorraad
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493986
Homepage ID
3041142
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch