Bereidingswijze
Snijd de witloof in julienne en bak hem in een beetje boter. Bestrooi met een beetje suiker en laat zo een beetje carameliseren. Blus af met een scheutje balsamico. Kruid af met peper , zout en nootmuskaat. Laat de witloof een beetje uitlekken.
Bedek een sneetje brood met een sneetje ham , leg daarop een beetje witloof. Leg nu op de witloof een sneetje cheddarkaas en eindig terug met een sneetje brood. Gril de croque tussen het croque-monsieur machine totdat de kaas mooi gesmolten is
Bedek een sneetje brood met een sneetje ham , leg daarop een beetje witloof. Leg nu op de witloof een sneetje cheddarkaas en eindig terug met een sneetje brood. Gril de croque tussen het croque-monsieur machine totdat de kaas mooi gesmolten is
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fan van croque monsieur ? Varieer eens met Gandaham witloof
Ingrediƫnten
1 snuifje suiker
1 klontje boter
4 sneedjes Gandaham
nootmuskaat
4 plakjes cheddar
1 scheutje balsamico
4 pijltjes witloof
8 sneetjes toastbrood
peper , zout en nootmuskaat
1 klontje boter
4 sneedjes Gandaham
nootmuskaat
4 plakjes cheddar
1 scheutje balsamico
4 pijltjes witloof
8 sneetjes toastbrood
peper , zout en nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine stoofpot
croque-monsieur machine
croque-monsieur machine
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493984
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
koken.vtm.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht