Bereidingswijze
-Verhit spekvet of bakolie in een grote koekenpan. Voeg rundergehakt en worst toe en bruin.
-Als het vlees bruin begint te worden, voeg dan in blokjes gesneden paprika, ui en selderij toe.
-Als het vlees volledig bruin is, roer dan de kruiden en specerijen erdoor, behalve de peterselie. Goed mengen.
-Voeg bloem toe. Meng opnieuw goed, zorg ervoor dat de bloem het vlees bedekt.
-Bouillon en laurierblaadjes toevoegen. Schraap de bodem van de pan om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken. Laat 5-8 minuten sudderen.
- meng de rijst en peterselie erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen. en serveren
-Als het vlees bruin begint te worden, voeg dan in blokjes gesneden paprika, ui en selderij toe.
-Als het vlees volledig bruin is, roer dan de kruiden en specerijen erdoor, behalve de peterselie. Goed mengen.
-Voeg bloem toe. Meng opnieuw goed, zorg ervoor dat de bloem het vlees bedekt.
-Bouillon en laurierblaadjes toevoegen. Schraap de bodem van de pan om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken. Laat 5-8 minuten sudderen.
- meng de rijst en peterselie erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen. en serveren
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Louisiana Dirty Rice is rijk, hartig en vol van smaak en is een van die verrukkelijk veelzijdige bijgerechten die je misschien wel de show laat stelen. Een echt Zuiders recept gevuld met worst, rundergehakt, paprika, ui, selderij en kruiden
Ingrediënten
500 g rundergehakt
500 g gemalen varkensworst
800 g gekookte rijst, bereid met kippenbouillon
1/2 liter kippenbouillon
150 g groene paprika, in blokjes
150 g gele ui, in blokjes gesneden
50 g bleekselderij, in blokjes
50 g bloem
1 eetlepel spekvet of bakolie
3 laurierblaadjes
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
2 tl gehakte knoflook
1 1/2 theelepel zout
1 tl chilipoeder
1/2 tl gemalen zwarte peper
1/4 tl cayennepeper
500 g gemalen varkensworst
800 g gekookte rijst, bereid met kippenbouillon
1/2 liter kippenbouillon
150 g groene paprika, in blokjes
150 g gele ui, in blokjes gesneden
50 g bleekselderij, in blokjes
50 g bloem
1 eetlepel spekvet of bakolie
3 laurierblaadjes
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
2 tl gehakte knoflook
1 1/2 theelepel zout
1 tl chilipoeder
1/2 tl gemalen zwarte peper
1/4 tl cayennepeper
Leuke tips
Traditionele 'Dirty Rice' wordt gemaakt met fijngehakte kippenlevers, dit recept gebruikt spekvet om hun rijke smaak goed te maken. Soms worden ter vervanging paddenstoelen of zelfs oesters toegevoegd.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493975
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Southern discourse
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht