Bereidingswijze
1. snijd de ui in ringen, de rode peper in lange slierten en de tomaten in plakken. Hak de knoflook fijn.
2. verhit olie in een koekenpan en bak de pompoen 6 a 8 min. Haal de pompoen uit de pan
3. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 a 4 min en blijf af en toe roeren tot de ui zacht en gekaramelliseerd is.
4. Voeg de kurkuma en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
5. voeg de tomatenplakken en pompoen toe en meng alles goed door elkaar.
6. leg de deksel op de pan en laat ongeveer 20 laat pruttelen. Schep af en toe om. Het gerecht is klaar wanneer de pompoen boterzacht is.
7. maak intussen de yoghurtdressing. Meng hiervoor de yoghurt, de knoflook en het zout.
8. verspreid de helft van de yoghurt over het bord. Verdeel het pompoenmengsel over de yoghurt en besprenkel vervolgens met de resterende yoghurt er decoratief overheen
2. verhit olie in een koekenpan en bak de pompoen 6 a 8 min. Haal de pompoen uit de pan
3. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 a 4 min en blijf af en toe roeren tot de ui zacht en gekaramelliseerd is.
4. Voeg de kurkuma en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
5. voeg de tomatenplakken en pompoen toe en meng alles goed door elkaar.
6. leg de deksel op de pan en laat ongeveer 20 laat pruttelen. Schep af en toe om. Het gerecht is klaar wanneer de pompoen boterzacht is.
7. maak intussen de yoghurtdressing. Meng hiervoor de yoghurt, de knoflook en het zout.
8. verspreid de helft van de yoghurt over het bord. Verdeel het pompoenmengsel over de yoghurt en besprenkel vervolgens met de resterende yoghurt er decoratief overheen
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit het afgaanse kookboek Parwana. Ik had nog nooit zo lekker recept met pompoen gegeten.
Ingrediƫnten
olie
500 gram pompoen
1 grote ui
4 grote tenen knoflook
1 -2 lange verse rode pepers
1 tl gemalen kurkuma
1/2 tl zout
2 tomaten
yoghurtdressing:
260 ml griekse yoghurt
1 teen knoflook
1/4 tl zout
500 gram pompoen
1 grote ui
4 grote tenen knoflook
1 -2 lange verse rode pepers
1 tl gemalen kurkuma
1/2 tl zout
2 tomaten
yoghurtdressing:
260 ml griekse yoghurt
1 teen knoflook
1/4 tl zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493967
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Prawana
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch