Bereidingswijze
-Gooi de uien met 2 tl zout in een kom en magnetron gedurende 5 minuten. Spoel af, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-Bak de uien in wat olie op hoog vuur, vaak roerend, tot ze goudbruin zijn, 25-30 minuten. Laat de uien uitlekken in een vergiet in een grote kom en bewaar 3 eetlepels van de overgebleven olie. Leg de uien op een met keukenpapier beklede bakplaat om uit te lekken. Was de pot niet.
-Breng ondertussen de linzen, 1 liter water en 1 theelepel zout aan de kook in een middelgrote pan op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat sudderen, afgedekt, tot de linzen zacht zijn, 15-17 minuten. Giet af en zet opzij.
-Terwijl de uien en linzen koken, plaats de rijst in een middelgrote kom en bedek met wat heet kraanwater . Laat 15 minuten staan. Giet voorzichtig zoveel mogelijk water af en laat de rijst in de kom. Voeg koud water toe aan de rijst en giet het weer af. Herhaal 4-5 keer. Giet de rijst af in een fijnmazige zeef.
-verhit 3 el van de bewaarde olie, knoflook, koriander, komijn, kaneel, ¼ tl zwarte peper en cayennepeper in een pan op middelhoog vuur tot geurig, ongeveer 2 minuten. Roer de rijst erdoor en kook, af en toe roerend, tot het doorschijnend begint te worden, ongeveer 3 minuten.
- Roer 1/2 liter water, suiker en 1 theelepel zout erdoor. Aan de kook brengen. Roer de linzen erdoor en zet het vuur laag. Dek af en kook tot alle vloeistof is opgenomen, ongeveer 12 minuten.
-Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten staan. Maak los met een vork en roer de koriander en de uien erdoor.
-Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verdeel het mengsel van linzen en rijst en de baba ghanoush van courgette over het midden van de tortilla's, dicht bij de onderkant. Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling en vouw vervolgens de onderkant van de tortilla omhoog.
-Blijf stevig rollen tot een burrito.
Serveer warm.
-Bak de uien in wat olie op hoog vuur, vaak roerend, tot ze goudbruin zijn, 25-30 minuten. Laat de uien uitlekken in een vergiet in een grote kom en bewaar 3 eetlepels van de overgebleven olie. Leg de uien op een met keukenpapier beklede bakplaat om uit te lekken. Was de pot niet.
-Breng ondertussen de linzen, 1 liter water en 1 theelepel zout aan de kook in een middelgrote pan op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat sudderen, afgedekt, tot de linzen zacht zijn, 15-17 minuten. Giet af en zet opzij.
-Terwijl de uien en linzen koken, plaats de rijst in een middelgrote kom en bedek met wat heet kraanwater . Laat 15 minuten staan. Giet voorzichtig zoveel mogelijk water af en laat de rijst in de kom. Voeg koud water toe aan de rijst en giet het weer af. Herhaal 4-5 keer. Giet de rijst af in een fijnmazige zeef.
-verhit 3 el van de bewaarde olie, knoflook, koriander, komijn, kaneel, ¼ tl zwarte peper en cayennepeper in een pan op middelhoog vuur tot geurig, ongeveer 2 minuten. Roer de rijst erdoor en kook, af en toe roerend, tot het doorschijnend begint te worden, ongeveer 3 minuten.
- Roer 1/2 liter water, suiker en 1 theelepel zout erdoor. Aan de kook brengen. Roer de linzen erdoor en zet het vuur laag. Dek af en kook tot alle vloeistof is opgenomen, ongeveer 12 minuten.
-Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten staan. Maak los met een vork en roer de koriander en de uien erdoor.
-Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verdeel het mengsel van linzen en rijst en de baba ghanoush van courgette over het midden van de tortilla's, dicht bij de onderkant. Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling en vouw vervolgens de onderkant van de tortilla omhoog.
-Blijf stevig rollen tot een burrito.
Serveer warm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere burritos uit het Midden-Oosten , gevuld met linzen, rijst en gekarameliseerde uien.
Ingrediënten
1 kg uien, gehalveerd en dun gesneden
zout en zwarte peper, naar smaak
24 cl plantaardige olie
250g groene of bruine linzen, afgespoeld
250 g basmatirijst
3 teentjes knoflook, gehakt
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
⅛ tl cayennepeper
1 tl suiker
3 eetlepels gehakte verse koriander
8 tortilla's
1 recept Courgette Baba Ghanoush ( zie smulweb)
zout en zwarte peper, naar smaak
24 cl plantaardige olie
250g groene of bruine linzen, afgespoeld
250 g basmatirijst
3 teentjes knoflook, gehakt
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
⅛ tl cayennepeper
1 tl suiker
3 eetlepels gehakte verse koriander
8 tortilla's
1 recept Courgette Baba Ghanoush ( zie smulweb)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493964
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch