Bereidingswijze
- Bak de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit ondertussen plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Roer het gehakt erdoor en bak tot het niet meer roze is in het midden, ongeveer 5 minuten. Giet vet af.
- Voeg knoflookpoeder, ketchup en gele mosterd toe aan het vleesmengsel en breng op smaak met zout en peper. Bedek het vleesmengsel met kaas, bedek de pan met een goed sluitend deksel en bak tot de kaas is gesmolten, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur.
Burgerrito's samenstellen:
-Leg een tortilla op een serveerschaal. Voeg een schepje van het kaasachtige vleesmengsel toe. Top met geraspte sla, plakjes tomaat en gebakken frietjes. Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende frietjes.
-Serveer warm met overgebleven frietjes.
- Verhit ondertussen plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Roer het gehakt erdoor en bak tot het niet meer roze is in het midden, ongeveer 5 minuten. Giet vet af.
- Voeg knoflookpoeder, ketchup en gele mosterd toe aan het vleesmengsel en breng op smaak met zout en peper. Bedek het vleesmengsel met kaas, bedek de pan met een goed sluitend deksel en bak tot de kaas is gesmolten, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur.
Burgerrito's samenstellen:
-Leg een tortilla op een serveerschaal. Voeg een schepje van het kaasachtige vleesmengsel toe. Top met geraspte sla, plakjes tomaat en gebakken frietjes. Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende frietjes.
-Serveer warm met overgebleven frietjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere burgerrito's , een variante op de burrito
Ingrediënten
1 zak diepvriesfrieten van circa 540 g
1 eetl. plantaardige olie
1/2 ui, gesnipperd
500 g rundergehakt
1/2 theelepel. knoflook poeder
1 eetl. ketchup
1 eetl. gele mosterd
zout
Vers gemalen zwarte peper
120 g Cheddar-plakjes
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
200 g Geraspte sla
2 tomaten, in plakjes
1 eetl. plantaardige olie
1/2 ui, gesnipperd
500 g rundergehakt
1/2 theelepel. knoflook poeder
1 eetl. ketchup
1 eetl. gele mosterd
zout
Vers gemalen zwarte peper
120 g Cheddar-plakjes
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
200 g Geraspte sla
2 tomaten, in plakjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493962
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = LAUREN MIYASHIRO ( pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht