Bereidingswijze
Maak aioli:
-Klop mayo, Sriracha, limoensap, Old Bay en 1 theelepel water door elkaar. Breng op smaak met zout, indien gewenst.
De Vulling :
- voeg in een grote koekenpan op middelhoog vuur olie, ui, paprika en knoflook toe. Bak, af en toe roerend, tot ze licht goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten. Roer de garnalen, komijn en paprika erdoor. Kruid met peper en zout. Bak, af en toe roerend, tot het ondoorzichtig en net gaar is, ongeveer 4 minuten.
Burrito's :
-Leg een tortilla op een serveerschaal.
-Voeg 50g rijst en bonen toe. Bedek met ¼ elk van de garnalenvulling, kaas, sla, pico de gallo en plakjes avocado. Bestrooi met bieslook en besprenkel met aioli.
-Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende tortilla's en ingrediënten.
-Snijd elke burrito doormidden en serveer met meer aioli, Old Bay en bieslook.
-Klop mayo, Sriracha, limoensap, Old Bay en 1 theelepel water door elkaar. Breng op smaak met zout, indien gewenst.
De Vulling :
- voeg in een grote koekenpan op middelhoog vuur olie, ui, paprika en knoflook toe. Bak, af en toe roerend, tot ze licht goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten. Roer de garnalen, komijn en paprika erdoor. Kruid met peper en zout. Bak, af en toe roerend, tot het ondoorzichtig en net gaar is, ongeveer 4 minuten.
Burrito's :
-Leg een tortilla op een serveerschaal.
-Voeg 50g rijst en bonen toe. Bedek met ¼ elk van de garnalenvulling, kaas, sla, pico de gallo en plakjes avocado. Bestrooi met bieslook en besprenkel met aioli.
-Rol de burrito stevig op en herhaal met de resterende tortilla's en ingrediënten.
-Snijd elke burrito doormidden en serveer met meer aioli, Old Bay en bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker deze scampi burritos met saus
Ingrediënten
VOOR de old bay AIOLIsaus :
80 g mayonaise
1 1/2 theelepel. Sriracha
3/4 theelepel. vers limoensap
1/2 theelepel. Old Bay-kruiden, plus meer om te serveren (kant en klaar of zelf maken)
zout (optioneel)
De vulling :
1 eetl. extra vergine olijfolie
1/2 gele ui, fijngehakt
1 kleine groene paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, dun gesneden
500 g kleine scampi, gepeld en ontdarmd, staarten verwijderd
1/4 theelepel. gemalen komijn
1/4 theelepel. paprika
zout
Versgemalen peper
VOOR HET SAMENSTELLEN VAN BURRITO :
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
200 g gekookte langkorrelige witte rijst
200 g gekookte zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
125 g geraspte (Mexicaanse) kaas
200 g geraspte sla
*200 g pico de gallo, uitgelekt ( recept zie smulweb)
1 avocado, in dunne plakjes
2 eetlepels. gehakte bieslook, plus meer voor serveren
80 g mayonaise
1 1/2 theelepel. Sriracha
3/4 theelepel. vers limoensap
1/2 theelepel. Old Bay-kruiden, plus meer om te serveren (kant en klaar of zelf maken)
zout (optioneel)
De vulling :
1 eetl. extra vergine olijfolie
1/2 gele ui, fijngehakt
1 kleine groene paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, dun gesneden
500 g kleine scampi, gepeld en ontdarmd, staarten verwijderd
1/4 theelepel. gemalen komijn
1/4 theelepel. paprika
zout
Versgemalen peper
VOOR HET SAMENSTELLEN VAN BURRITO :
4 grote bloemtortilla's, opgewarmd
200 g gekookte langkorrelige witte rijst
200 g gekookte zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
125 g geraspte (Mexicaanse) kaas
200 g geraspte sla
*200 g pico de gallo, uitgelekt ( recept zie smulweb)
1 avocado, in dunne plakjes
2 eetlepels. gehakte bieslook, plus meer voor serveren
Leuke tips
*Pico de gallo is een saus uit de Mexicaanse keuken. Het is een mengsel van gesneden tomaten en ui. De saus wordt vaak op smaak gemaakt met jalapeñopeper of serranopeper en limoensap. De ingrediënten hebben dezelfde kleuren als de Mexicaanse vlag.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493961
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delish
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht