Bosvruchtenslof (min)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/18/2022 - 12:39
Bereidingswijze
Deeg:
Doe de boter, kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, citroenrasp, de eidooier en het zout in een kom en meng door elkaar. Dit kun je met de hand doen, met een handmixer met deeghaken of met een standmixer met de platte menghaak. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed alles nog kort tot het een samenhangend deeg is. Maak een bol van het deeg, verpak deze in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Voor de minislofjes, zowel de langwerpige als ronde: Gebruik voor deze versie kleine sloffenringen met een afmeting van 11×4½ centimeter of ronde (tartelette)ringen met een doorsnede van 7-8 centimeter. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ½ centimeter dik. Druk met een sloffenringetje plakjes deeg uit de grote lap. Vet de overige sloffenringetjes in en leg ze de bakplaat. Leg de deegplakjes in de sloffenringen. Het deeg dat je overhoudt kun je opnieuw uitrollen.

Vulling:
Doe de pistachenoten, de suiker en de citroenrasp in een keukenmachine met messen en hak alles fijn. Voeg het ei toe en mix verder tot er een samenhangend geheel is ontstaan. Wikkel het pistachepijs in plasticfolie en laat het indien mogelijk enkele dagen rusten in de koelkast, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Het spijs moet smeuïg genoeg zijn dat het goed met een spuitzak op het deeg te spuiten is, maar niet zo dun dat het uitloopt.
Doe de vulling die je mee gaat bakken in een spuitzak met een glad spuitmondje van 6-8 millimeter en verdeel de vulling over het deeg tot op 1½ centimeter van de rand. Je kunt de vulling ook met de bolle kant van een lepel op het deeg strijken. Bak de normale en de grote ronde sloffen gaar in 23-28 minuten.
Bak de minislofjes iets korter, zo'n 20 minuten. Neem de ringen direct na het bakken weg en laat de sloffen afkoelen.

Topping:
Doe voor de topping de slagroom met de suiker en slagroomversteviger in de kom en klop stijf op. Voeg de mascarpone toe en klop erdoor. Voeg tot slot de bosvruchtenjam toe en klop kort door het mengsel.
Doe de bosvruchtenjam in de spuitzak met het spuitmondje van 1-1½ cm ∅ en spuit de afgekoelde sloffen ermee op. Verdeel het zomerfruit over de room en bestrooi de sloffen tot slot met de gehakte pistaches.
Afbeelding
Bosvruchtenslof (min)
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In plaats van amandelspijs, met pistachespijs
Ingrediënten
Voor de bodem:
250 gram bloem
2 tl. bakpoeder
180 gr. boter op kamertemperatuur
100 gr. kristalsuiker
80 gr. lichtbruine basterdsuiker
1 eierdooier
rasp van ¼-½ citroen
¼ tl. zout

Voor de pistachespijs:
80 gr. pistachenoten
80 gr. suiker
rasp van ¼ citroen
½-¾ ei, losgeklopt

Voor de topping:
200 ml. slagroom
50 gr. suiker
1 zakje slagroomversteviger
200 gr. mascarpone
120 gr. bosvruchtenjam
400-500 gr. zomerfruit (aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen etc.)
30 gr. pistachenoten, grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
2 sloffenringen van 24x 9 cm. of 12 mini sloffen ringen
Spuitzak met glad spuitmondje van 5-7 mm. ∅ en glad spuitmondje van 1-1,5 cm. ∅
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493956
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Delicious / Rutger
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
victorv