Romige soep van witte wintergroenten met walnotencrumble

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/18/2022 - 09:25
Bereidingswijze
1 Schil de pastinaken en de schorseneren en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Maak de preiwitten schoon en snipper ze fijn.
2 Stoof de ui, de pastinaak en de schorseneren even aan in wat boter. Voeg de prei toe en roerbak verder tot ook de prei glazig gestoofd is.
3 Schenk er de kippenbouillon en het citroensap bij. Kruid met het korianderpoeder en het chilipoeder. Laat 20 minuten zachtjes koken onder deksel. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
4 Rooster de zaden en de walnoten in een pan zonder vetstof in enkele minuten goudbruin. Sprenkel er olijfolie over en meng met de geraspte kaas. Kruid met peper en zout.
5 Verdeel de soep over de borden, lepel er wat van de room in en strooi er de notencrumble mooi over. Werk af met de postelein voor een fris resultaat.

Serveer de rest van de notencrumble er apart bij.
Afbeelding
Romige soep van witte wintergroenten met walnotencrumble
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze feestelijke soep kun je tot twee dagen vooraf maken. Of maak ze nog langer vooraf en vries ze in. De crumble maak je tot één dag op voorhand en bewaar je in een afgesloten potje in de koelkast.
Ingrediënten
500 g pastinaken
200 g schorseneren
2 preiwitten
1 ui
2 el citroensap
20 cl room
2 liter kippenbouillon
1 tl chilipoeder
boter
olijfolie
peper en zout
1 tl korianderpoeder
Voor de afwerking :
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempit
1 el walnoten
sesamzaad
postelein (enkele takjes)
2 el geraspt kaas
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493953
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester