Bereidingswijze
Doe de koffie en helft amaretto in een bakje
Doop de koekjes erin, kort, 5 sec zodat ze wel doordrenkt raken maar niet te zacht
Leg ze in een andere kom en besprenkel steeds met de rest van de amaretto
(als je ze in aparte glaasjes gaat doen: breek ze in stukjes van 2-3 cm)
Spatel de mascarpone, vla en vanille extract door elkaar
Hak de chocola in kleine stukjes - hou 8 grotere apart voor de garnering
In een trifle of in 8 glazen:
Koekjes, chocola, mascarpone - dit twee keer.
Laten opstijven in de koelkast
Bij serveren: amandelschaafsel erover en het stuk chocola als kers op de taart
Doop de koekjes erin, kort, 5 sec zodat ze wel doordrenkt raken maar niet te zacht
Leg ze in een andere kom en besprenkel steeds met de rest van de amaretto
(als je ze in aparte glaasjes gaat doen: breek ze in stukjes van 2-3 cm)
Spatel de mascarpone, vla en vanille extract door elkaar
Hak de chocola in kleine stukjes - hou 8 grotere apart voor de garnering
In een trifle of in 8 glazen:
Koekjes, chocola, mascarpone - dit twee keer.
Laten opstijven in de koelkast
Bij serveren: amandelschaafsel erover en het stuk chocola als kers op de taart
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemaakt voor onze buurt bistro
Ingrediƫnten
200 ml (sterke) koffie
50 ml amaretto
500 ml boeren yoghurt
500 mascarpone
2 tl vanille extract
200 donkere chocolade 75%
300-400 cantuccini koekjes
Garnering:
2 el geroosterd amandelschaafsel
8 stukjes chocola
Evt toefje slagroom
50 ml amaretto
500 ml boeren yoghurt
500 mascarpone
2 tl vanille extract
200 donkere chocolade 75%
300-400 cantuccini koekjes
Garnering:
2 el geroosterd amandelschaafsel
8 stukjes chocola
Evt toefje slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Mengkom en spatel
Twee bakjes (voor de koffie en voor de gedoopte koekjes)
Twee bakjes (voor de koffie en voor de gedoopte koekjes)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493950
Homepage ID
2964207
Teller
0
Bron
Recepten op smulweb
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht