Bereidingswijze
Bak de blokjes rookworst knapperig aan in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en bak vervolgens de ui in dezelfde pan op laag vuur circa 5 minuten . Zet de warmtebron wat hoger en voeg de spitskool toe. Bak circa 5-8 minuten. Voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en bak even mee. Breng de kool op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de gekozen pasta in water met twee maggiblokjes volgens de bereidingswijze gaar.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op.
Voeg de gebakken rookworst toe aan de spitskool in de pan . Voeg mosterd naar smaak toe. En vervolgens de crème fraîche in porties, zoveel als jezelf lekker vindt.
Breng de uitgelekte pasta over naar de pan met groente en rookworst. Roer alles door en voeg eventueel wat pasta kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Bestrooi met gesnipperde bieslook en serveer.
Kook ondertussen de gekozen pasta in water met twee maggiblokjes volgens de bereidingswijze gaar.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op.
Voeg de gebakken rookworst toe aan de spitskool in de pan . Voeg mosterd naar smaak toe. En vervolgens de crème fraîche in porties, zoveel als jezelf lekker vindt.
Breng de uitgelekte pasta over naar de pan met groente en rookworst. Roer alles door en voeg eventueel wat pasta kookvocht toe als je de saus te dik vindt. Bestrooi met gesnipperde bieslook en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pasta staat vrij snel op tafel en mag met stip als comford food betitteld worden. Zeker als daar bovendien een flinke kwak crème fraîche en wat verse bieslook aan toegevoegd wordt. Een makkelijk gerecht aan het begin van een winter wit weekend om de kou te kunnen trotseren :)
Ingrediënten
250 gram rookworst, in kleine blokjes
1/2 spitskool, in stukjes gesneden
1 witte ui, in halve ringen
1 teen knoflook, in dunne plakjes
250 gram tagliatelle (of andere pasta)
200 ml crème fraîche
flinke theelepel mosterd
handje bieslook, fijngehakt
olijfolie
zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaf, snijplank en mes, hapjes en kookpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493947
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Culy.nl eigen tekst en foto's en een kleine aanpassing.
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht