Bereidingswijze
Steek uit de plakken cake met de kookring 4 rondjes.
Zet de kookringen op een plat bord en bekleed de binnenkant met een reep bakpapier.
Leg de uitgestoken cake op de bodem van de kookringen en druk iets aan.
Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
Pers de mandarijnen uit en schenk 3 el mandarijnensap in een steelpan.
Bewaar de rest van het sap voor de saus.
Verwarm het sap in de steelpan.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerend in het warme sap op.
Klop de slagroom met 50 g suiker en de speculaaskruiden bijna stijf.
Spatel het gelatinemengsel en 4 speculaasjes door de slagroom.
Schenk het roommengsel in de kookringen op de cake.
Zet het bord met de kookringen in de koelkast en laat de mousse minimaal 4 uur opstijven.
Verwarm intussen de rest van het mandarijnensap met de resterende 50 g suiker.
Laat het sap tot de helft inkoken.
Zeef het sap en laat afkoelen.
Zet de kookringen op 4 borden.
Verwijder de kookring en het bakpapier voorzichtig.
Schep de mandarijnensaus rond de moussetaartjes en bestrooi de taartjes met de rest van de fijngehakte speculaas.
Zet de kookringen op een plat bord en bekleed de binnenkant met een reep bakpapier.
Leg de uitgestoken cake op de bodem van de kookringen en druk iets aan.
Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
Pers de mandarijnen uit en schenk 3 el mandarijnensap in een steelpan.
Bewaar de rest van het sap voor de saus.
Verwarm het sap in de steelpan.
Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerend in het warme sap op.
Klop de slagroom met 50 g suiker en de speculaaskruiden bijna stijf.
Spatel het gelatinemengsel en 4 speculaasjes door de slagroom.
Schenk het roommengsel in de kookringen op de cake.
Zet het bord met de kookringen in de koelkast en laat de mousse minimaal 4 uur opstijven.
Verwarm intussen de rest van het mandarijnensap met de resterende 50 g suiker.
Laat het sap tot de helft inkoken.
Zeef het sap en laat afkoelen.
Zet de kookringen op 4 borden.
Verwijder de kookring en het bakpapier voorzichtig.
Schep de mandarijnensaus rond de moussetaartjes en bestrooi de taartjes met de rest van de fijngehakte speculaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt een heerlijk nagerecht in Sinterklaastijd. Hoewel.... ik lust dit altijd wel :).
Ingrediënten
4 plakken roombotercake van ½ cm
2 blaadjes gelatine
5 mandarijnen
100 g suiker
5 speculaasjes
4 repen bakpapier
1 el speculaas- & koekkruiden
250 ml slagroom (beker)
2 blaadjes gelatine
5 mandarijnen
100 g suiker
5 speculaasjes
4 repen bakpapier
1 el speculaas- & koekkruiden
250 ml slagroom (beker)
Hulpmiddelen & keukengerei
4 kookringen (ø 5-6 cm)
Leuke tips
Geen kookring? Maak de taartjes in feestelijke (wijn)glazen! Geef de mandarijnensaus apart erbij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493939
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
https://www.jumbo.com/recepten/romige-speculaasmoussetaartjes-met-mandarijnensaus-502124
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht