Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, boter, 1 ei, 2 el agavesiroop en een snuf zout een samenhangend deeg.
Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Rol het deeg uit tot een lap van 35 cm ø.
Schil de appels en/of peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 2 mm.
Schep om met de kaneel en verdeel over de deeglap.
Laat een rand van 5 cm vrij.
Klop het laatste ei los.
Bestrijk de deegrand dun met ei en vouw losjes over de vulling. Druk het deeg licht aan en bestrijk ook de buitenkant dun met ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Schuif de taart met het bakpapier op het taartrooster en laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Laat het deeg verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Rol het deeg uit tot een lap van 35 cm ø.
Schil de appels en/of peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 2 mm.
Schep om met de kaneel en verdeel over de deeglap.
Laat een rand van 5 cm vrij.
Klop het laatste ei los.
Bestrijk de deegrand dun met ei en vouw losjes over de vulling. Druk het deeg licht aan en bestrijk ook de buitenkant dun met ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.
Schuif de taart met het bakpapier op het taartrooster en laat afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Appels en peren, niet met elkaar te vergelijken. Maar wel heerlijk in één recept te gebruiken.
Ingrediënten
300 g bloem
2 eieren
250 g peren
1 tl kaneel
1 vershoudfolie
175 g ongezouten roomboter
3 el biologische agavesiroop
250 g appels
2 eieren
250 g peren
1 tl kaneel
1 vershoudfolie
175 g ongezouten roomboter
3 el biologische agavesiroop
250 g appels
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer met deeghaken
bakplaat bekleed met bakpapier
bakplaat bekleed met bakpapier
Leuke tips
Lekker met lobbige ongezoete slagroom of crème fraîche.
Ook lekker bij een kop thee, koffie of een beker chocolademelk.
Ook lekker bij een kop thee, koffie of een beker chocolademelk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493938
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
Jumbo - recepten https://www.jumbo.com/recepten/appelperenplaattaart-501833
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht