Bereidingswijze
Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in 10-12 min. gaar.
Giet af en laat goed uitlekken.
Pureer de pompoen met de staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Weeg 275-300 g pompoenpuree af.
Verwarm de oven voor tot 150 graden C.
Smelt in een steelpan op laag vuur de boter.
Plet de koekjes fijn in een open zak (met een deegroller) en schep ze door de boter.
Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en sluit de vorm.
Schep het koekmengsel op de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet in de koelkast.
Klop met een mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de suiker, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden glad.
Klop er een voor een de eieren door en ten slotte de pompoenpuree.
Schenk het beslag over de koekbodem en strijk glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50?55 min. goudbruin; de bovenkant begint stevig te voelen maar de taart is vanbinnen nog zacht en romig.
Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden.
Kook de pompoen in 10-12 min. gaar.
Giet af en laat goed uitlekken.
Pureer de pompoen met de staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Weeg 275-300 g pompoenpuree af.
Verwarm de oven voor tot 150 graden C.
Smelt in een steelpan op laag vuur de boter.
Plet de koekjes fijn in een open zak (met een deegroller) en schep ze door de boter.
Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en sluit de vorm.
Schep het koekmengsel op de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet in de koelkast.
Klop met een mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de suiker, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden glad.
Klop er een voor een de eieren door en ten slotte de pompoenpuree.
Schenk het beslag over de koekbodem en strijk glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50?55 min. goudbruin; de bovenkant begint stevig te voelen maar de taart is vanbinnen nog zacht en romig.
Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dat je met pompoen zoveel lekkere dingen kon maken wist ik echt nog niet. ;)
Ingrediënten
0.5 hokkaidopompoen (à ca. 1 kg)
100 g roomboter
175 g speculaasjes
600 g roomkaas naturel (bijv. MonChou)
150 g suiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 eieren
100 g roomboter
175 g speculaasjes
600 g roomkaas naturel (bijv. MonChou)
150 g suiker
8 g vanillesuiker (1 zakje)
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
deegroller
springvorm (ø 24 cm)
1 vel bakpapier
mixer of keukenmachine
deegroller
springvorm (ø 24 cm)
1 vel bakpapier
mixer of keukenmachine
Leuke tips
Snijd de taart met een nat mes in mooie punten.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493937
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
Jumbo - recepten https://www.jumbo.com/recepten/kruidige-pompoencheesecake-502573
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht