Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Maak het zandtaartdeeg (mbv een pak of gewoon uit het kookboek)
Rol het deeg uit op een met meel bestrooide ondergrond.
Steek 6 cirkeltjes van 10 cm uit het deeg.
Vet de vormpjes in met olie en beleg ze met het deeg. Sla overhangende randjes naar binnen tot een dikke rand.
Verhit al roerende de suiker met de honing en 4 el water op hoog vuur.
Verwarm totdat de suiker goed is opgelost en een heldere siroop ontstaat.
Temper het vuur als de siroop kookt.
Stop met roeren en laat de siroop ca. 5 min. inkoken tot deze helderbruin kleurt.
Breng in een ander pan de slagroom aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig (pas op voor spatten) al roerende met een garde de hete slagroom toe.
Zet de pan terug op het vuur en roer tot de slagroom goed in de karamel is opgenomen.
Roer de noten erdoor en breng alles opnieuw aan de kook.
Doe het mengsel over in een kom en laat de notenkaramel 10 min. afkoelen tot deze wat dikker wordt.
Verdeel de notenkaramel met een lepel over de deegvormpjes.
Bestrijk de deegrandjes met losgeklopt ei en bak de taartjes ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.
Maak het zandtaartdeeg (mbv een pak of gewoon uit het kookboek)
Rol het deeg uit op een met meel bestrooide ondergrond.
Steek 6 cirkeltjes van 10 cm uit het deeg.
Vet de vormpjes in met olie en beleg ze met het deeg. Sla overhangende randjes naar binnen tot een dikke rand.
Verhit al roerende de suiker met de honing en 4 el water op hoog vuur.
Verwarm totdat de suiker goed is opgelost en een heldere siroop ontstaat.
Temper het vuur als de siroop kookt.
Stop met roeren en laat de siroop ca. 5 min. inkoken tot deze helderbruin kleurt.
Breng in een ander pan de slagroom aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg voorzichtig (pas op voor spatten) al roerende met een garde de hete slagroom toe.
Zet de pan terug op het vuur en roer tot de slagroom goed in de karamel is opgenomen.
Roer de noten erdoor en breng alles opnieuw aan de kook.
Doe het mengsel over in een kom en laat de notenkaramel 10 min. afkoelen tot deze wat dikker wordt.
Verdeel de notenkaramel met een lepel over de deegvormpjes.
Bestrijk de deegrandjes met losgeklopt ei en bak de taartjes ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo jammer, maar we moeten dit recept nog uitproberen. Om het recept niet kwijt te raken is het hier vast neergeschreven.
Ingrediënten
1 g zanddeeg (pak)
250 g witte basterdsuiker
1 el honing
1 ei
2 el olie
125 ml slagroom
175 g notenmix naturel
250 g witte basterdsuiker
1 el honing
1 ei
2 el olie
125 ml slagroom
175 g notenmix naturel
Hulpmiddelen & keukengerei
6 lage taartvormpjes
steekvorm of glas van 10 cm doorsnede
steekvorm of glas van 10 cm doorsnede
Leuke tips
Ook erg lekker als dessert. Mmm ja, met vanille- of walnotenijs en een flinke toef slagroom.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493935
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
https://www.jumbo.com/recepten/notenkaramel-taartje
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht