Bereidingswijze
1. Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de knoflook in en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
2. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
3. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.
Maak balletjes van het gekruid kippengehakt en voeg deze toe. Laat de soep zachtjes opstaan tot de balletjes gaar zijn.
2. Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
3. Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.
Maak balletjes van het gekruid kippengehakt en voeg deze toe. Laat de soep zachtjes opstaan tot de balletjes gaar zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is spontaan ontstaan. Een beetje van dit en een beetje van dat en hier en daar iets gelezen wat er ook wel bij kon. Zo bij elkaar ontstond deze heerlijke soep.
Ingrediënten
• 2 teentjes knoflook fijngehakt
• 1 flespompoen in grove stukken
• 1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
• 1 el gemberpoeder
• 1/2 el cayennepeper
• 1 el paprikapoeder
• 1 el kurkuma
• 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt)
• 400 milliliter kokosmelk
• peper en zout
• Gekruid kippengehakt (wij kopen het bij poelier de Vries in Ermelo)
• 1 flespompoen in grove stukken
• 1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
• 1 el gemberpoeder
• 1/2 el cayennepeper
• 1 el paprikapoeder
• 1 el kurkuma
• 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt)
• 400 milliliter kokosmelk
• peper en zout
• Gekruid kippengehakt (wij kopen het bij poelier de Vries in Ermelo)
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
blender of staafmixer
blender of staafmixer
Leuke tips
Ik heb zelf heerlijke kippenbouillon getrokken van kippenpoten. Altijd beter dan uit een potje oid.
Prik de pompoen op meerdere plekken in met een (stevige) vork.
Leg hem 5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
Even laten afkoelen en hij is makkelijker te bewerken.
Prik de pompoen op meerdere plekken in met een (stevige) vork.
Leg hem 5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand.
Even laten afkoelen en hij is makkelijker te bewerken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493933
Homepage ID
841731
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij