Poutine ( Canadese klassieker)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/15/2022 - 11:56
Bereidingswijze
VERWARM DE OVEN TOT 220°C
- Bekleed een bakblik met bakpapier , besproeid met olie.
FRIETJES MAKEN:
-Aardappelen schillen . Snijd ze in plakken van ongeveer 1/3 inch of 1 cm breed en dep ze droog met keukenpapier. U hoeft niet geobsedeerd te zijn - dunnere heeft minder tijd nodig om te bakken, dikkere zal meer tijd kosten. Optioneel: Voor krokantere frietjes, week ze 30 minuten of langer in een kom met koud water om wat zetmeel te verwijderen. Droog ze goed af in een theedoek. Meng in een grote kom met olie, zout en peper. Verspreid over de pan. Bak de frietjes 30 minuten of tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege om.
JUS MAKEN:
-Terwijl de friet aan het bakken is, maak je de jus.
-Doe 1 1/2 el vetdruppels of olie in een kleine steelpan. Verhit tot medium. Roer de bloem erdoor en kook al roerend 2 minuten tot het heel lichtbruin begint te worden. (Het moet een losse pasta zijn. Als het te droog is, voeg dan wat meer olie toe).
-Voeg bouillon toe en klop/roer tot een gladde massa – ongeveer 3 minuten. Jus wordt dikker. Voeg optionele kruiden en Worcestershire toe, indien gebruikt. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
AFWERKING:
-Leg de warme frietjes op een bord. Top met kaaskwark. Giet HETE jus erover. Serveer onmiddellijk met extra toppings of optionele garnering als je dat wilt.
Afbeelding
Poutine ( Canadese klassieker)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken frietjes , smeltende kaaskwark, alles gesmoord in een rijke rundvleesjus. De Canadezen rond en in Quebec zijn er dol op !   Lekker en gemakkelijk .
Ingrediënten
Poutine frietjes :
450 g aardappelen 1 (2-3 aardappelen)
2 eetlepels olie
1/2 theelepel elk, zout en gemalen peper
Jus recept :
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie of plantaardige olie (of vleesdruppels of boter)
230 ml goede runderbouillon of runderbouillon . Als u onverdunde bouillon op volle sterkte gebruikt, gebruik dan 3/4 bouillon en 1/4 water)
zout en peper naar smaak
optioneel: een theelepel verse kruiden zoals tijm of bieslook; een snufje uienpoeder of knoflookpoeder en een theelepel Worcestershire-saus.
Kaas l :
110 g witte cheddar kaaswrongel - of meer, kamertemperatuur (of vervang gescheurde volvette mozzarella)
Leuke tips
Optionele toppings:

spek, gerookt vlees, gekookte worst, pulled pork, lente-uitjes, gekarameliseerde uien, gebakken champignons. Of wat je maar wilt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493931
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - two kooks -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester