Lange swisse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/14/2022 - 21:19
Bereidingswijze
Bloem enz mengen zoals je een deeg maakt, en kneden zo 6 minutjes
dan de boter er bij beetje per beetje, je zal je mengmachien af en toe es moeten stilleggen om de kanten
erbij te mengen , je kneed met je gewone kneedhaak zoals bij een brood
dan een half uurtje laten rusten
dan 30 op 40 cm een lap uitrollen
op de hoogte van 4cm een lijntje inkerven, en van de andere kant 13cm ook , dan heb je een strook waar je uw banketbakkersroom en rozijntjs of chocoladeparels kan smeren,
eitje loskloppen en smeren om dan dicht te vouwen, eerst het grootste deel van 13cm dan de 4cm,
je banketbakkersroom maak je op voorhand en laat je best afkoelen anders gaat je deeg wat overrijzen
bakkerroom maak je met 250ml melk, wat kristalsuiker, vanillesuiker en 2eidooiers en 50 gr vanillebloem(,puddingbloem)

je draait je koeken om met de sluiting onderaan op een bakplaat met bakpapier, je laat ze 50m tot 1u rijzen
dan smeer je ze in en bak je ze in de oven zo 12 minutjes op 120 graden
dan laat je ze afkoelen en met suikerfondant afwerken
Afbeelding
Lange swisse
Lange swisse
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met rozijntjes of chocoladeparels
voor meer foto's kun je op facebook zien bij de bakvrienden
Ingrediƫnten
270 tarwebloem, 100gr volle koude melk, 30 gr vese gist
1ei, 25g suiker, 5gr zout
50gr boter op kamertemperatuur
Leuke tips
Kan ook met chocolade afwerken ipv chocoladefondant
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1493930
Homepage ID
2060014
Teller
0
Bron
Stefan elias
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
poezemientje