Krans van worstenbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/14/2022 - 08:37
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de sjalot fijn. Meng de sjalot en de oregano met het ei, het paneermeel, peper en zout . Rol zo'n 20 balletjes van het gehakt. Druk de balletjes ietsje plat en vorm er kleine worstjes van.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elk plakje bladerdeeg in 5 reepjes en draai zo een reepje rond elk worstje.
3 Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Zet in het midden een ovenvast kommetje en leg alle worstenbroodjes in een cirkel rond het kommetje, werk in twee rijen. Roer de dooier los en kwast de worstenbroodjes in met het losgeklopte ei. Zet 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Warm de veenbessencompote op in een pannetje of in de microgolfoven en giet in een mooi kommetje. Laat een beetje afkoelen voor het serveren.
Afbeelding
Krans van worstenbroodjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze feestelijke worstenbroodjes zijn gegarandeerd een succes op je kerstfeest!   
 
Ingrediënten
500 g gemengd gehakt
1 sjalot
1 ei
3 el paneermeel
4 vellen bladerdeeg
1 eidooier
200 g veenbessencompote
verse rozemarijn
1 tl gedroogde oregano
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493924
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester