Bereidingswijze
Kook een pan met het zout. Doe ontertussen de kaas raspen en meng het met de eieren en doe er versgemalen peper bij. Daarna doe je spaghetti al dente koken 1 minuut korter dan aangegeven staat op de verpakking. In die tijd bak je de spekjes op hoog vuur en als klaar zijn zet je het vuur uit. Als de spaghetti klaar is kun je die afgieten en beetje kookvocht bewaren. De spekjes meng je bij mengsel van ei en kaas en voeg je daarna bij de spaghetti, het kookvocht mag je nu ook toevoegen en dan is het klaar om te eten.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Was opzoek naar Carbonarasaus recept officieel is het geen saus kwam ik achter, toen kwam de bereiding tegen op Wikipedia en ben die toen gaan maken.
Ingrediƫnten
500 gr bio volkoren spaghetti
4 bio eieren
170 gr Pecorino
2x100 gr drooggezouten spekreepjes
Kookvocht
Zwarte peper
Italiaans rookzout
4 bio eieren
170 gr Pecorino
2x100 gr drooggezouten spekreepjes
Kookvocht
Zwarte peper
Italiaans rookzout
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan
Bakpan
Bakpan
Leuke tips
Eventueel kun je er nog wat peper en kaas er op strooien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Biologisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493921
Homepage ID
2976623
Teller
0
Bron
Https://nl.wikipedia.org/wiki/Carbonara?wprov=sfti1
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht