Bereidingswijze
Bak de spekreep/ blokjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verwijder eventueel het meeste vet en bak de kipblokjes bruin in het overgebleven vet. Haal ook de blokjes kip uit de pan. Fruit ( voeg eventueel wat olie toe aan de pan) de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de champignons en een ruime theelepel tijm toe en bak mee.
Breng ondertussen water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Blancheer dan de peen en boontjes beetgaar . Giet af , MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP.
Voeg de boontjes en peen toe aan de pan met een scheut rode wijn en wat blancheer water. De kip en de spekjes erbij en laat alles in 5 minuten zachtjes pruttelend gaar worden. Proef en voeg zo nodig nog peper, zout en wat paprikapoeder toe. Bind, indien de saus wat aan de dunne kant is met een maizenapapje en serveer met rijst naar keuze.
Breng ondertussen water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Blancheer dan de peen en boontjes beetgaar . Giet af , MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP.
Voeg de boontjes en peen toe aan de pan met een scheut rode wijn en wat blancheer water. De kip en de spekjes erbij en laat alles in 5 minuten zachtjes pruttelend gaar worden. Proef en voeg zo nodig nog peper, zout en wat paprikapoeder toe. Bind, indien de saus wat aan de dunne kant is met een maizenapapje en serveer met rijst naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit het boek : Heerlijk Winter “van project gezond maakte ik twee jaar geleden een heerlijk jachtpannetje met hamlapjes. Onderstaand recept lijkt er een beetje op, maar door de kip en de spekjes is de smaak heel anders. super-lekker-en-snel-jachtpannetje Omdat ik nog wat champignons en sperzieboontjes en een halve winterpeen in de koelkast had liggen, die vroegen om verwerkt te worden, bedacht ik een dergelijk pannetje . Samen met kipfilet en spekjes die ik nog in de vriezer had liggen. Snel klaar en heerlijk met rijst .
Ingrediënten
75 gram gerookte spek reepjes of blokjes
1 kipfilet van 150 gram in blokjes bestrooid met peper, zout en paprikapoeder
250 gram sperziebonen afgehaald in stukjes gedeeld
150 gram champignons schoon in vieren gedeeld
halve winterpeen in schuine plakjes
1 el tomatenpuree
1 ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook geperst
1 ½ tl tijm ( of naar smaak)
½ bouillonblokje kip ( minder zout)
scheut rode wijn
eventueel wat maizenapapje om te binden
1 kipfilet van 150 gram in blokjes bestrooid met peper, zout en paprikapoeder
250 gram sperziebonen afgehaald in stukjes gedeeld
150 gram champignons schoon in vieren gedeeld
halve winterpeen in schuine plakjes
1 el tomatenpuree
1 ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook geperst
1 ½ tl tijm ( of naar smaak)
½ bouillonblokje kip ( minder zout)
scheut rode wijn
eventueel wat maizenapapje om te binden
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493914
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht