Japanse hamburger ( Nikomi Hamburg)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/12/2022 - 09:47
Bereidingswijze
-Voeg 1½ eetlepel boter toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 minuten tot de rand van de stukjes ui licht begint te kleuren.
-Doe de uien in een grote kom, verdeel ze zo dun mogelijk en laat ze afkoelen.
-Meng panko broodkruimels en melk in een kleine kom.
-Als de uien op zijn minst op kamertemperatuur zijn, voeg dan alle Hamburg Steak-ingrediënten behalve olie toe aan de kom uien en meng goed totdat de ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn en het mengsel plakkerig wordt.
-Maak het oppervlak van het mengsel plat en teken kruislijnen om het in 4 gelijke kwadranten te verdelen.
-Doe een kleine hoeveelheid olie (niet in ingrediënten) op je handpalmen, neem ¼ van het gehaktmengsel en maak er een bal van.
-Gooi de gehaktbal van de ene hand naar de andere om hem plat te maken. Doe dit een paar keer zodat de lucht in het gehaktmengsel wordt verwijderd. Draai de bal vervolgens in een platte ovale vorm van ongeveer 2,5 cm dik.
-Druk zachtjes op het midden van het ovaal om het iets dunner te maken dan het buitenste deel van het ovaal (het midden puilt uit tijdens het koken).
-Voeg olie toe aan een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de 4 gehaktballetjes in de koekenpan en doe een deksel erop.
-Bak ongeveer 2 minuten tot de onderkant van de Hamburgse steak bruin is. Keer het dan om met een spatel, doe een deksel erop en laat nog 2 minuten garen.
DE SAUS :
-Veeg de koekenpan schoon om zwarte stukjes te verwijderen, maar veeg ze niet helemaal weg, want de goede smaak blijft aan de bodem plakken.
-Smelt de boter in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gesneden uien toe en bak een paar minuten tot de uien transparant worden.
-Voeg shimeji-paddenstoelen toe en bak nog ongeveer 2 minuten tot de champignons zacht en lichtbruin zijn.
-Voeg de overige ingrediënten voor de Stoofsaus toe aan de koekenpan, meng goed en breng het op hoog vuur aan de kook.
-Zet het vuur middelhoog en leg de Hamburgse steaks terug in de koekenpan inclusief het sap op het bord.
-Laat 8 minuten koken of tot de saus indikt en iets dikker wordt met een jusconsistentie. Draai tijdens het koken de Hamburgse steaks een keer om en aan het einde nog een keer. Zet het vuur uit.
-Leg de Hamburgse steaks op serveerschalen met een keuze aan groenten.
-Giet de saus met shimeji-champignons over de Hamburgse steaks.

Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Japanse hamburger ( Nikomi Hamburg)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Japanse versie van Salisbury Steak, Stewed Hamburg Steak, wordt gemaakt met een mengsel van varkensgehakt (varkensgehakt) en rundergehakt (rundergehakt), gekookt in een saus op smaak gebracht met tomatenketchup en Worcestershire-saus.
Ingrediënten
Voor de hamburgers :

1 ui, fijngehakt
1½ el boter
2 el panko paneermeel
2 el melk
250 g rundergehakt
250 g varkensgehakt
1 ei
¼ tl peper
½ tl zout
1½ el olie
Saus :
1 el boter
¼ ui, dun gesneden
100 g shimeji-paddenstoelen
250 ml runderbouillon
50 ml water en rode wijn elk
2 el tomatenketchup
1 el worcestershiresaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493911
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Yumiko
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester