Bereidingswijze
-Voeg dashibouillon, sojasaus en zout toe in een pan en breng aan de kook.
-Voeg wortelen en shiitake-paddenstoelen toe. Laat een paar minuten koken of tot de groenten gaar zijn.
-Voeg rijst toe en meng goed, zorg ervoor dat elke korrel gescheiden is in de soep.
-Als het weer begint te koken, zet je het vuur laag tot medium en voeg je de eieren gelijkmatig over het oppervlak toe, doe dan een deksel erop.
-Laat 15-30 seconden koken of tot het ei bijna gaar is
-Strooi de sjalotjes erover en serveer direct
-Voeg wortelen en shiitake-paddenstoelen toe. Laat een paar minuten koken of tot de groenten gaar zijn.
-Voeg rijst toe en meng goed, zorg ervoor dat elke korrel gescheiden is in de soep.
-Als het weer begint te koken, zet je het vuur laag tot medium en voeg je de eieren gelijkmatig over het oppervlak toe, doe dan een deksel erop.
-Laat 15-30 seconden koken of tot het ei bijna gaar is
-Strooi de sjalotjes erover en serveer direct
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zosui (雑炊) is een rijstsoep of een Japanse versie van congee. Rijst wordt gekookt in gearomatiseerde soep met groenten, ei en soms vlees of vis. Het wordt vaak gemaakt met de soep uit de hotpot om de heerlijke maaltijd van de dag af te ronden. In dit recept vind je zosui gemaakt van de overgebleven soep van yosenabe en hoe je zoui helemaal zelf kunt maken.
Ingrediënten
500 ml dashi-bouillon (kant en klaar te koop)
2 tl sojasaus
Een snufje zout
40 g wortel, julienned in lengtes van 2,5 cm
3 kleine shiitake paddenstoelen in dunne plakjes
200 g gekookte rijst
2 losgeklopte eieren
4 el fijngehakte sjalotjes (lente-uitjes)
2 tl sojasaus
Een snufje zout
40 g wortel, julienned in lengtes van 2,5 cm
3 kleine shiitake paddenstoelen in dunne plakjes
200 g gekookte rijst
2 losgeklopte eieren
4 el fijngehakte sjalotjes (lente-uitjes)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493909
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Yumiko
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch