Bereidingswijze
-Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de ingrediënten van de start . Roer continu gedurende 4-5 minuten of tot de starter dikker wordt tot de consistentie van aardappelpuree. Doe over in een kom en dek af met plastic folie. Laat staan tot de starter op kamertemperatuur is.
-Klop in de kom van een keukenmixer broodmeel, suiker, gist, droge melkpoeder en zout bij elkaar. Eenmaal gemengd, voeg melk, starter en losgeklopt ei toe.
-Klop met behulp van de deeghaak 5 minuten op laag. Voeg boter toe en klop nog 5 minuten. Draai de snelheid naar medium en klop nog een laatste 5 minuten.
-Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 uur staan of tot het deeg in volume verdubbeld is.
-Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 4 stukken van gelijke grootte. Rol ze allemaal uit tot 20 cm x 12 cm en vouw vervolgens elk van de lange zijden in 3 cm . Begin aan een van de kortere randen, rol op en plaats ze in een ingevette pan. Herhaal met elk stuk deeg. (zie foto 2 en 3)
-Dek af en laat nog eens 45 minuten rijzen.
-Verwarm de oven voor op 180°C . Zodra het deeg is gerezen, bestrijkt u de bovenkant van het deeg met zware slagroom. Plaats in de oven en bak gedurende 35-40 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant 88°C.
-Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je het brood uit de pan haalt. Laat afkoelen op een afkoelrek.
-Klop in de kom van een keukenmixer broodmeel, suiker, gist, droge melkpoeder en zout bij elkaar. Eenmaal gemengd, voeg melk, starter en losgeklopt ei toe.
-Klop met behulp van de deeghaak 5 minuten op laag. Voeg boter toe en klop nog 5 minuten. Draai de snelheid naar medium en klop nog een laatste 5 minuten.
-Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 uur staan of tot het deeg in volume verdubbeld is.
-Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 4 stukken van gelijke grootte. Rol ze allemaal uit tot 20 cm x 12 cm en vouw vervolgens elk van de lange zijden in 3 cm . Begin aan een van de kortere randen, rol op en plaats ze in een ingevette pan. Herhaal met elk stuk deeg. (zie foto 2 en 3)
-Dek af en laat nog eens 45 minuten rijzen.
-Verwarm de oven voor op 180°C . Zodra het deeg is gerezen, bestrijkt u de bovenkant van het deeg met zware slagroom. Plaats in de oven en bak gedurende 35-40 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant 88°C.
-Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je het brood uit de pan haalt. Laat afkoelen op een afkoelrek.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Licht en luchtig Japans uittrekbaar brood dat gemakkelijk te maken is! Dit recept voor melkbrood maakt gebruik van de tangzhong roux-methode die helpt bij het maken van een mals brood dat perfect is met een beetje boter erop als ontbijt!
Ingrediënten
Start :
50 g broodmeel
6 cl volle melk
6 cl kopje water
Deeg :
500 g broodmeel
50 g kristalsuiker
2 1/4 theelepel actieve droge gist, 1 gistpakket
1 eetlepel droge melkpoeder of gezoete gecondenseerde melk
1 theelepel zout
12 cl melk, kamertemperatuur
1 ei, kamertemperatuur en losgeklopt
50 g ongezouten boter, verzacht
Zware room of gesmolten boter
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer/keukenrobot
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1493907
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Mildly Meandering ( Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch