Bereidingswijze
Kip:
-Pureer knoflook, sojasaus, limoensap, olie, komijn, paprika, oregano en een snufje zwarte peper in een blender.
-Doe de kip in een grote ziploc-zak en voeg de marinade toe. Zet in de koelkast en laat 8 tot 24 uur marineren.
Groene saus:
-meng alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender en meng tot een gladde massa.
-Besprenkel met draaiende motor langzaam de olijfolie. Doe over in een kom en zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
Gegrilde kip:
-Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (ongeveer 180°C). Haal de kip uit de marinade en schud eventuele extra marinade eraf. Leg op de grillroosters. Laat de kip 5-6 minuten bakken met het grilldeksel gesloten om de warmte vast te houden. Gebruik een tang om de kippendijen om te draaien. Bak nog 5-6 minuten. Gebruik een digitale thermometer om ervoor te zorgen dat de interne temperatuur 74°C bereikt.
– In de oven:
-Verwarm de oven voor op 240°C en plaats de stukjes kip in een braadpan van . Voeg 1 kopje water toe aan de pan. Bak onafgedekt gedurende 30 minuten, bedek de pan dan met folie en kook nog eens 15 minuten, tot de kip volledig gaar is. (De interne temperatuur moet 74°C bereiken.)
-Pureer knoflook, sojasaus, limoensap, olie, komijn, paprika, oregano en een snufje zwarte peper in een blender.
-Doe de kip in een grote ziploc-zak en voeg de marinade toe. Zet in de koelkast en laat 8 tot 24 uur marineren.
Groene saus:
-meng alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender en meng tot een gladde massa.
-Besprenkel met draaiende motor langzaam de olijfolie. Doe over in een kom en zet in de koelkast tot het klaar is om te serveren.
Gegrilde kip:
-Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (ongeveer 180°C). Haal de kip uit de marinade en schud eventuele extra marinade eraf. Leg op de grillroosters. Laat de kip 5-6 minuten bakken met het grilldeksel gesloten om de warmte vast te houden. Gebruik een tang om de kippendijen om te draaien. Bak nog 5-6 minuten. Gebruik een digitale thermometer om ervoor te zorgen dat de interne temperatuur 74°C bereikt.
– In de oven:
-Verwarm de oven voor op 240°C en plaats de stukjes kip in een braadpan van . Voeg 1 kopje water toe aan de pan. Bak onafgedekt gedurende 30 minuten, bedek de pan dan met folie en kook nog eens 15 minuten, tot de kip volledig gaar is. (De interne temperatuur moet 74°C bereiken.)
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Peruaanse Kip met Romige Groene Saus zit boordevol smaak en is de perfecte manier om wat internationale flair toe te voegen aan je volgende barbecue. Ook te bereiden in je oven .
Ingrediënten
Kip:
1 kg kippendijen (zonder bot, zonder vel)
5 teentjes knoflook (gepeld)
8 cl sojasaus
2 el limoensap
1 el extra vergine olijfolie
2 theelepels komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano
Zwarte peper (naar smaak)
Groene saus:
3 jalapeños (gezaaid, ribben verwijderd en grof gehakt)
150 g verse korianderblaadjes
2 groene uien (gehakt (alleen groene delen))
2 teentjes knoflook (geschild)
100 g mayonaise
50 g Griekse yoghurt
1 el limoensap
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 kg kippendijen (zonder bot, zonder vel)
5 teentjes knoflook (gepeld)
8 cl sojasaus
2 el limoensap
1 el extra vergine olijfolie
2 theelepels komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano
Zwarte peper (naar smaak)
Groene saus:
3 jalapeños (gezaaid, ribben verwijderd en grof gehakt)
150 g verse korianderblaadjes
2 groene uien (gehakt (alleen groene delen))
2 teentjes knoflook (geschild)
100 g mayonaise
50 g Griekse yoghurt
1 el limoensap
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
2 eetlepels extra vergine olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenthermometer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493900
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Platings and pairings ( Pintrest)
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht