Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak het geheel gaar, ongeveer 3-5 minuten, voordat u de knoflook, rode pepervlokken en venkelzaad toevoegt en nog een minuut kookt.
-Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen voordat je de garnalen en feta toevoegt en laat sudderen tot de garnalen gaar zijn, ongeveer 3-5 minuten, voordat je geniet met knapperig brood!
-Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen voordat je de garnalen en feta toevoegt en laat sudderen tot de garnalen gaar zijn, ongeveer 3-5 minuten, voordat je geniet met knapperig brood!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snelle en gemakkelijke scampi soep in Griekse stijl in een smakelijke bouillon van tomaat en feta!
Ingrediƫnten
1 eetlepel olijfolie
1 ui , in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theelepel rode pepervlokken
1/2 theelepel venkelzaad, geroosterd en gemalen (optioneel)
1 blik tomatenblokjes
1 liter kippenbouillon
1 theelepel oregano
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en ontdarmt)
150 g feta, verkruimeld
1 ui , in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theelepel rode pepervlokken
1/2 theelepel venkelzaad, geroosterd en gemalen (optioneel)
1 blik tomatenblokjes
1 liter kippenbouillon
1 theelepel oregano
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en ontdarmt)
150 g feta, verkruimeld
Leuke tips
Optie: Vervang de venkelzaadjes door een scheutje ouzo of andere droplikeur.
Optie: Voeg wat dille toe!
Optie: Voeg wat dille toe!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493896
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - (Closet Cooking)
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht