Garides Saganaki of (Scampi Saganaki)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/10/2022 - 10:52
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de rode pepervlokken en knoflook toe en bak 30 seconden.
-Voeg de tomaat, oregano en ouzo toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de scampi toe en laat 30 seconden per kant sudderen.
-Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
-Doe over in een ovenschaal en garneer met de fetakaas.
-Bak in een voorverwarmde 220C oven tot de saus bubbelt, ongeveer 10 minuten.
Afbeelding
Garides Saganaki  of (Scampi Saganaki)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Saganaki scampi isheel gemakkelijk te maken ! De pittige tomatensaus, zoute fetakaas en sappige garnalencombinatie is TOP!  Kan als voor of hoofdgerecht worden geserveerd . 
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
50 g ui (gehakt)
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 teentje knoflook (gehakt)
100 g tomaat (gehakt)
1/4 theelepel oregano
1 scheutje ouzo
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en darmkanaal verwijdert)
1 handvol peterselie (gehakt)
100g feta (verkruimeld)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493895
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - closet cooking -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester