Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de rode pepervlokken en knoflook toe en bak 30 seconden.
-Voeg de tomaat, oregano en ouzo toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de scampi toe en laat 30 seconden per kant sudderen.
-Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
-Doe over in een ovenschaal en garneer met de fetakaas.
-Bak in een voorverwarmde 220C oven tot de saus bubbelt, ongeveer 10 minuten.
-Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de rode pepervlokken en knoflook toe en bak 30 seconden.
-Voeg de tomaat, oregano en ouzo toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de scampi toe en laat 30 seconden per kant sudderen.
-Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
-Doe over in een ovenschaal en garneer met de fetakaas.
-Bak in een voorverwarmde 220C oven tot de saus bubbelt, ongeveer 10 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Saganaki scampi isheel gemakkelijk te maken ! De pittige tomatensaus, zoute fetakaas en sappige garnalencombinatie is TOP! Kan als voor of hoofdgerecht worden geserveerd .
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
50 g ui (gehakt)
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 teentje knoflook (gehakt)
100 g tomaat (gehakt)
1/4 theelepel oregano
1 scheutje ouzo
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en darmkanaal verwijdert)
1 handvol peterselie (gehakt)
100g feta (verkruimeld)
50 g ui (gehakt)
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 teentje knoflook (gehakt)
100 g tomaat (gehakt)
1/4 theelepel oregano
1 scheutje ouzo
zout en peper naar smaak
500 g scampi ( gepeld en darmkanaal verwijdert)
1 handvol peterselie (gehakt)
100g feta (verkruimeld)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493895
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - closet cooking -
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht