Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de scampi toe en bak ze een minuut aan elke kant en zet opzij.
-Voeg de knoflook toe en bak tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Voeg de tomaat en groene ui toe en bak tot de tomaat begint af te breken, ongeveer 3-5 minuten.
-Voeg de garnalen, wijn, kruiden toe en breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng voorzichtig de feta erdoor.
-Dek af en laat 3 minuten rusten.
-Garneer met peterselie en serveer met stokbrood.
-Voeg de scampi toe en bak ze een minuut aan elke kant en zet opzij.
-Voeg de knoflook toe en bak tot geurig, ongeveer 1 minuut.
-Voeg de tomaat en groene ui toe en bak tot de tomaat begint af te breken, ongeveer 3-5 minuten.
-Voeg de garnalen, wijn, kruiden toe en breng op smaak met zout en peper en laat 2 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng voorzichtig de feta erdoor.
-Dek af en laat 3 minuten rusten.
-Garneer met peterselie en serveer met stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit klassieke gerecht is snel te maken en het meeste werk is de voorbereiding. Het zal smaken alsof je een uur lang over de pot hebt gezwoegd.
Ingrediënten
1 eetlepel olie
500 g scampi (geschild en ontdarmd)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 grote tomaat (in blokjes)
4 groene uien (in plakjes)
12 cl droge witte wijn
1 theelepel oregano
wat gehakte verse munt
wat gehakte verse basilicum
zout en peper naar smaak
150 g feta (grof verkruimeld)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
500 g scampi (geschild en ontdarmd)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 grote tomaat (in blokjes)
4 groene uien (in plakjes)
12 cl droge witte wijn
1 theelepel oregano
wat gehakte verse munt
wat gehakte verse basilicum
zout en peper naar smaak
150 g feta (grof verkruimeld)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Leuke tips
Voeg rode pepervlokken toe met de knoflook voor een beetje pit.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493893
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Aristedes Pasparakis
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht