Bereidingswijze
snij de paprika in fijne langwerpige reepjes
snij ook de uien in langwerpige reepjes
snij de wortelen dwars door en ook in langwerpige blokjes zodat er nog een goede beet aan is
de courgette mag in blokjes van 2 cm
kook de kip of de kipfilets
rol intussen de gehaktballetjes , liefst zo fijn mogelijk dia 2cm en zet opzij
voeg de laatste 10 minuten de genseden wortelen toe
laat de kip afkoelen en ontbeen daarna ( of als de kipfilets afgekoeld zijn scheur die dan in langwerpige repen met de hand , niet snijden in blokjes want dan is dat vlees taaier en heb je niet het vol-au-vent effect)
schep de wortelen uit het kook vocht en zet opzij in een kom
kook intussen de gehaktballetjes in heet overgebleven kookvocht, schep uit en zet opzij
wok intussen de groenten in wat olie :
eerst de paprika reepjes , niet te rauw maar ook niet te zacht zet opzij
doe dan hetzelfde voor de uien en daarna de courgette
kruid eventueel met wat currypoeder of kurkuma tijdens het wokken
als alle groenten gewokt zijn en kip ontbeend en balletjes klaar :
doe de pot chinese saus in een grote kookpot en warm zachtjes op
voeg dan het vlees opnieuw toe en de groenten
dit moet niet meer lang pruttelen want alle groe
als alles goed opgewarmd is , is het klaar om te serveren
snij ook de uien in langwerpige reepjes
snij de wortelen dwars door en ook in langwerpige blokjes zodat er nog een goede beet aan is
de courgette mag in blokjes van 2 cm
kook de kip of de kipfilets
rol intussen de gehaktballetjes , liefst zo fijn mogelijk dia 2cm en zet opzij
voeg de laatste 10 minuten de genseden wortelen toe
laat de kip afkoelen en ontbeen daarna ( of als de kipfilets afgekoeld zijn scheur die dan in langwerpige repen met de hand , niet snijden in blokjes want dan is dat vlees taaier en heb je niet het vol-au-vent effect)
schep de wortelen uit het kook vocht en zet opzij in een kom
kook intussen de gehaktballetjes in heet overgebleven kookvocht, schep uit en zet opzij
wok intussen de groenten in wat olie :
eerst de paprika reepjes , niet te rauw maar ook niet te zacht zet opzij
doe dan hetzelfde voor de uien en daarna de courgette
kruid eventueel met wat currypoeder of kurkuma tijdens het wokken
als alle groenten gewokt zijn en kip ontbeend en balletjes klaar :
doe de pot chinese saus in een grote kookpot en warm zachtjes op
voeg dan het vlees opnieuw toe en de groenten
dit moet niet meer lang pruttelen want alle groe
als alles goed opgewarmd is , is het klaar om te serveren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn echtgenoot eet graag curry dus ik zocht een variante op vol-au-vent
Ingrediƫnten
1 courgette
1 rode paprika
2 wortelen
1grote of 2 middelgrote ajuinen
1 pot chinese curry saus 500ml
1 kip ( of voor snelle versie kies dan kipfilets )
500gr gehakt
basmati rijst
1 rode paprika
2 wortelen
1grote of 2 middelgrote ajuinen
1 pot chinese curry saus 500ml
1 kip ( of voor snelle versie kies dan kipfilets )
500gr gehakt
basmati rijst
Leuke tips
je kan het kookvocht daarna gebruiken als bouillon voor een lekker soep
of je kan de rijst koken in het kookvocht
of je kan de rijst koken in het kookvocht
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493891
Homepage ID
1106773
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht