Bereidingswijze
Snij de kipfilets aan de korte kant in. Hou de opening zo klein mogelijk en snij aan de binnenkant zo ver als mogelijk naar de randen toe. Dek de ingesneden kipfilets af met folie en sla ze met een koekenpan wat platter.
Vul de opening met onderstaande zelfgemaakte satésaus of gebruik een kant en klare satésaus. Steek de opening dicht met cocktailprikkers.
Haal de kipfilets eerst door bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
Bak ze in wat vloeibaar bakproduct op een zacht vuurtje aan beide kanten goudbruin gaar en krokant.
Of bak ze even aan beide zijden bruin en bak ze verder in 15 minuten af in een ovenschaal met de oven op 180 graden. ( Afhankelijk van de dikte)
Vul de opening met onderstaande zelfgemaakte satésaus of gebruik een kant en klare satésaus. Steek de opening dicht met cocktailprikkers.
Haal de kipfilets eerst door bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel.
Bak ze in wat vloeibaar bakproduct op een zacht vuurtje aan beide kanten goudbruin gaar en krokant.
Of bak ze even aan beide zijden bruin en bak ze verder in 15 minuten af in een ovenschaal met de oven op 180 graden. ( Afhankelijk van de dikte)
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Satéschnitzel ! Ik heb er nog nooit eentje gegeten. Op de site van Project Gezond kwam ik dit schnitzeltje tegen. Kipfilet, ingesneden en met een zelfgemaakte satésaus gevuld. Even een klef klusje, maar de moeite waard. Dit stukje vlees mag ik vaker op tafel zetten.Lekker mals met een aparte vulling. Lekker met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.
satesaus-van-pg-
satesaus-van-pg-
Ingrediënten
2 stuks kipfilet van 100-150 gram
50 gr satésaus
paneermeel
1 ei los geklopt
8 gr bloem
50 gr satésaus
paneermeel
1 ei los geklopt
8 gr bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Borden, pan snijplank en mes
Leuke tips
Zorg dat je satésaus niet te dun is. Anders loopt het erg snel uit de kipfilet.
Je kunt er ook voor kiezen om de schnitzels rondom even bruin te bakken en ze daarna verder te laten garen in de oven. Houd dan een oventijd van ongeveer 15 minuten op 180 graden aan.
Je kunt er ook voor kiezen om de schnitzels rondom even bruin te bakken en ze daarna verder te laten garen in de oven. Houd dan een oventijd van ongeveer 15 minuten op 180 graden aan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493890
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht