Bereidingswijze
Maal de pinda's in een keukenmachine of hakmolen. Doe de pinda's, kokosmelk en het water in een steelpan . Roer alles door en breng al roerend nét aan de kook. Voeg ketjap toe en roer het door. Als laatste de sambal.
Is je saus te dun, laat dan nog zachtjes kokend wat indikken.
Is de saus te dik roer er dan wat water of kokosmelk door.
Is je saus te dun, laat dan nog zachtjes kokend wat indikken.
Is de saus te dik roer er dan wat water of kokosmelk door.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze satésaus had ik nodig om de satéschnitzels van Project gezond te maken. Nog nooit zijn we door recepten van P.G teleurgesteld. Helaas met deze saus wel. Ik vond 'm zoals beschreven en gemaakt aan de flauwe kant en heb er naar eigen smaak meer sambal, en nog wat sojasaus aan toegevoegd en enkele kruiden zoals knoflookpoeder, laos en djahé.
Wat wel weer fijn is als je voor jou de juiste smaak hebt , dat je het overschot in porties kunt invriezen.
Om deze schnitzels mee te vullen sateschnitzel-van-project-gezond
Wat wel weer fijn is als je voor jou de juiste smaak hebt , dat je het overschot in porties kunt invriezen.
Om deze schnitzels mee te vullen sateschnitzel-van-project-gezond
Ingrediënten
150 gr ongezouten pinda's
75 ml kokosmelk
150 ml water
20 ml ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
75 ml kokosmelk
150 ml water
20 ml ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
Hulpmiddelen & keukengerei
Hakmolen of keukenmachine, pan
Leuke tips
Ik vond de saus wat aan de flauwe kant en heb meer sambal en een scheutje soja toegevoegd. Goed in te vriezen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493889
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch