Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/09/2022 - 10:53
Bereidingswijze
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de sukadelapjes aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de sukadelapjes aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Neem het vlees uit de pan.
- Bak in het bakvet de uiringen ± 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan.
- Voeg fond (bouillon), abrikozen, kruidnagel, kruidkoek en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Zorg dat het vlees onderstaat, dus gebruik niet een al te grote pan.
- Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 2-3 uur gaar. Schep het vlees op een schaal. Verwijder rozemarijn en kruidnagels en schep de stoofsaus over het vlees.
Afbeelding
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Winter: Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu de winter zich weer heeft aangediend is het weer tijd geworden voor zulk soort heerlijke stoofgerechten.  Van een dampende pan met dit heerlijk ruikende goedje loopt het water me in de mond. De abrikoos, kruidkoek en bier maken het gerecht lekker zoet en geeft het een gekarameliseerde smaak.
Ingrediënten
- 500 gram sukadelapjes (4 stuks)
- 25 g boter
- 2 rode uien in ringen
- 1 flesje Leffe Blond (of iets soortgelijks)
- 300 ml vleesfond of runderbouillon
- 8 gewelde abrikozen
- 6 kruidnagels
- 3 plakjes kruidkoek in blokjes
- 2 takjes rozemarijn
Leuke tips
Lekker met smeuïge aardappelpuree en rode kool.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493886
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Deliciousmagazine/Janneke Philippi/in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse