Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225°C
Bereid de groenten voor:
-snij de verse kool fijn, laat de zuurkool goed uitlekken, snijd de tomaten in grove blokjes, schil en snijd de wortel, snijd de hete peper fijn, pel en snijd de uien fijn en snijd de teentjes knoflook grof.
-Voeg de groenten, zout en olie toe aan een grote kom en masseer: Voeg alle groenten toe aan een grote kom, strooi eerst zout en voeg dan de olie toe en masseer - knars de kool in je handen om de plantaardige vezels af te breken.
-Voeg de kruiden en specerijen toe: Leg de verse tijmblaadjes op de bodem van je ovenschaal en voeg de gerookte paprika, zomerbonenkruid, zwarte peper en laurierblaadjes toe aan de groenten. Meng met je handen of keukengerei.
- Voeg alles toe aan je ovenschaal en braad afgedekt 30 minuten.
-Zet het vuur lager en slowcook: Zet het vuur lager tot 160 C en braad nog eens 2,5 - 3 uur - controleer halverwege en meng de dingen een beetje.
Bereid de groenten voor:
-snij de verse kool fijn, laat de zuurkool goed uitlekken, snijd de tomaten in grove blokjes, schil en snijd de wortel, snijd de hete peper fijn, pel en snijd de uien fijn en snijd de teentjes knoflook grof.
-Voeg de groenten, zout en olie toe aan een grote kom en masseer: Voeg alle groenten toe aan een grote kom, strooi eerst zout en voeg dan de olie toe en masseer - knars de kool in je handen om de plantaardige vezels af te breken.
-Voeg de kruiden en specerijen toe: Leg de verse tijmblaadjes op de bodem van je ovenschaal en voeg de gerookte paprika, zomerbonenkruid, zwarte peper en laurierblaadjes toe aan de groenten. Meng met je handen of keukengerei.
- Voeg alles toe aan je ovenschaal en braad afgedekt 30 minuten.
-Zet het vuur lager en slowcook: Zet het vuur lager tot 160 C en braad nog eens 2,5 - 3 uur - controleer halverwege en meng de dingen een beetje.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze langzaam geroosterde gekarameliseerde kool in Roemeense stijl is de gekarameliseerde ui van de koolwereld. Het is zoet, pittig, rokerig, pittig en vol complexe smaken. Door de magie van langzaam roosteren wordt gewone kool omgevormd tot een decadente troostmaaltijd die kan worden geserveerd met maïsmeelpap, in een broodje, met aardappelen of zelfs met noedels.
Ingrediënten
100g witte kool, in dunne reepjes gesneden
500 gram zuurkool, goed uitgelekt
7 middelgrote tomaten, in blokjes
1 wortel, in plakjes
3 uien, fijngesneden
8-10 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode chilipeper met zaadjes, dun gesneden
1 handvol verse tijmdraadjes
8 cl plantaardige olie
1,5 eetlepel gerookte paprikapoeder
3 laurierblaadjes
2 theelepels bonenkruid
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
500 gram zuurkool, goed uitgelekt
7 middelgrote tomaten, in blokjes
1 wortel, in plakjes
3 uien, fijngesneden
8-10 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode chilipeper met zaadjes, dun gesneden
1 handvol verse tijmdraadjes
8 cl plantaardige olie
1,5 eetlepel gerookte paprikapoeder
3 laurierblaadjes
2 theelepels bonenkruid
2 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493885
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Cristina
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht